avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... CUI pe bonuri fiscale asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

CUI pe bonuri fiscale asociatie

As dori sa stiu daca asociatia de proprietari poate deconta cheltuieli pe baza de bonuri fiscale fara CUI. M-am trezit cu o situatie in care un proprietar persoana juridica a cerut sa-i fie facturata intretinerea. Ceea ce am si facut. Doar ca pe langa factura respectiva are pretentia ca fiecare chetuiala prezenta pe factura sa aiba factura sau bon fiscal cu CUI-ul asociatiei. Mentionz ca in luna respectiva, s-au cheltuit cateva zeci de lei pentru cheltuieli administrative pentru care avem bon fiscal fara CUI, iar o factura a unui furnizor inca nu era pe asociatie intrucat asociatia este noua si CUI-ul a fost obtinut la cateva zile dupa emitere. Poate constitui motiv de neplata absenta bonurilor fiscale cu CUI pentru un proprietar? Ma refer sa aiba si temei legal pentru asa ceva. Lista a fost avizata de comitetul executiv, semnata si stampilata de presedinte.
Ultima modificare: Luni, 29 Ianuarie 2018
Almaris, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 15:40, 30 Ianuarie 2018
asociatia de proprietari nu este agent economic si nu are voie sa emita facturiL si asta au spus-o oameni de la ANAF in consfatuirile de la Liga Habitat; verificati informatia si din alte surse.
Ultima modificare: Luni, 29 Ianuarie 2018
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
Chiar vreti sa va scarpinati la urechea dreapta, folosind mana stanga!
Ce bon fiscal, ce CUI, oamenii acestia nu traiesc in RO? S-au trezit persoane juridice si s-au gandit ca au mai multe drepturi decat o persoana fizica?

Pentru proprietarul, persoana juridica, daca doreste sa-si deconteze cheltuielile cu intretinerea locuintei, eliberati-ii chitanta obisnuita in care sa specificati numele persoanei juridice (daca asa este trecuta in evidenta asociatiei de proprietari), CUI-ul si RC-ul, adresa, suma si ce reprezinta Chelt. intretinere pe luna.... Nu sunteti obligati sa-i intocmiti factura, dar daca totusi insista, trebuie sa procedati asa cum prevede Legea (HG nr. 1588/2007, art. 36).
Apoi, daca este pers. juridica si desfasoara activitati acolo, inseamna ca a solicitat si i s-a aprobat schimbarea destinatiei locuintei in spatiu cu alta destinatie).
.....................
Noi, la asociatie, putem eliberea factura oricui fara nicio formalitate. Lucram cu un program specializat care intocmeste si facturi, note de plata, pe fata, pe dos si uneori pe cant, daca sunt pretentii, asa ca, no problems...
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri fiscale la asociatiile de proprietari GRAI GRAI este obligatoriu de a se trece cif-ul asociatiei de proprietari pe bonurile fiscale in urma achizitionarii de materiale in lipsa unei facturi? si daca \\"nu\\" ... (vezi toată discuția)
Obligativitate stampila pe bon fiscal decont servicii turistice geo_art22 geo_art22 Va rog sa ma ajutati cu un raspuns ....sunt cadru militar, am depus la unitate pentru decontarea serviciilor turistice pe perioada de concediu de odihna o ... (vezi toată discuția)
Pfa-deducere benzina+diurna Silviu_r Silviu_r Am un PFA neplatitor de TVA si imi desfasor activitatea in toata tara. Am contract de comodat pe masina proprie. Am tot citit pe forumuri si in legislatie dar ... (vezi toată discuția)