avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA vanzare cladire
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA vanzare cladire

Societatea a achizitionat in octombrie 2006 un imobil pentru care s-a aplicat taxarea inversa iar in aceasta luna vrem sa vindem acest imobil. Stiu ca d.p.d.v.al TVA vanzarea se face "scutit fara drept de deducere" dar nu stiu daca trebuie sa se faca ajustarea TVA-ului si in ce mod. Va rog daca se poate si o parere referitoare la vanzarea cu TVA prin optiune. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 15:29, 19 Octombrie 2009
Se face ajustare cf art 161, pt 5 ani, pt ca este achizitionat inainte de aderare.
Pt optiunea de a vinde cu tva, numai dvoastra puteti sti daca este mai avantajos, tinind cont de pretul de vinzare si de pretul de achizitie, respectiv de tva-ul aferent acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare cu sau fara tva la vanzarea unui imobil cumparat in 2007 raresandreico raresandreico Buna ziua, am cumparat de la constructor pe societate( SRL) un apartament cu doua arii de gradina aferente, in iulie 2007, factura fiind facuta fara TVA ... (vezi toată discuția)
Vanzare apart cu tva maria_nicoleta9 maria_nicoleta9 Este vorba despre un apart cump pe firma in anul 2005 care a fost supus masurilor de vanzare simplificate - taxare inversa. Acum vreau sa il vand catre o ... (vezi toată discuția)
Vanzare cladire pers.juridica catre prs.fizica- se fact. cu tva? gabiclenciu gabiclenciu va rog daca puteti sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: - sunt prs.juridica si am o cladire din 2005, reevaluata in ian.2009, pe care vreau sa o vand ... (vezi toată discuția)