Acum 30 de ani in urma, socrul meu a facut o intelegere verbala cu vecinii , in urma careia i-a dat voie vecinului sa-si largeasca o bucatarie pe terenul dumnealui, cu conditia ca sa primeasca in spatele casei un alt loc pentru o baie. Terenul din spate nu l-a primit niciodata in schimb bucataria veciunui a ramas pe terenul socrului. Gardul nostru inca este in strada pana la limita terenului nostru, adica si in fata bucatariei vecinilor, exact pana unde e terenul socrului. Acum vecinii au decedat, au facut cadastru si vor sa vanda, fara sa ne inapoieze nimic din acel teren care nu le apartine. In plus, nu au uluce la casa si toata apa curge pe casa noastra. Nu ni s-a solicitat sa semnam nici un act pentru cadastru . E posibil sa nu ne putem recupera terenul? Pot ei vinde ce nu le apartine?
Daca au cadastru facut pot vinde fara probleme. Dupa 30 ani opereaza uzucapiunea si nu mai puteti face nimic. Intelegerea aceea nu mai e valabila daca atat socrul dvs cat si vecinii sunt decedati.
Da, se poate! Vecinii trebuie sa semneze doar daca la masuratori a iesit cu plus fata de suprafata inscrisa in CF.Dvs ati vazut schita cadastrala a vecinilor? de unde stiti ca bucataria e prinsa in cadastrul lor?
Lipsa teren
fital
Am si eu o intrebare: locuiesc la casa si vecinul din fata mi-a tot spus ca, dupa schita de proprietate, nu ii iese suprafata de pamant. Intentia lui este de a ... (vezi toată discuția)