Mama romanca a plecat in italia cu un cetatean italian unde a nascut 2 copii cu cetatenie italiana.
Acum nu se mai intelege cu el si vrea sa vina in romania cu copii. Poate deschide in romania un proces de stabilire domiciliu minori? Sau competenta e Italia? Ce ar putea face in acest caz, sa plece cu copii de langa el, pt.ca nu se mai inteleg?
Daca minorii vor avea cetatenie romana si vor locui in Romania se poate judeca in Romania dar daca deschide el primul procesul se vor judeca in Italia.
Aici apare o chestiune legata de competenta si va depinde foarte mult de avocatii angrenati in caz si cat de profesionisti sunt in concret...
Dupa parerea mea avocatul mai bun va face diferenta in mod semnificativ.
Situatia este foarte incurcata pentru ea daca tatal vrea sa se judece si sa ia minorii.
Divort
muscalu george florin
Buna ziua , problema mea este urmatoarea : sunt cetatean roman casatorit cu o cetateanca bulgara in Romania . Momentan amandoi avem acelasi domiciliu in Italia ... (vezi toată discuția)
Ajutor
adrianagrama
buna seara as dori sa stiu cum se procedeaza in cazul plecarii cu un minor din italia tinand cont de faptul ca mama este romanca si tatal italian si el nu vrea ... (vezi toată discuția)