Am contractul pe perioada determinata,acum ar trebui sa fie a treia prelungire,dar “doamna”care imi aproba aceasta prelungire a refuzat-o categoric deoarece cu doua zile inainte a vazut adeverinta prin care se atesta starea mea de graviditate.
Intrebarea mea este urmatoarea..daca eu m-am angajat pe 14 februarie 2017 la o alta firma,pe 10 mai 2017 mi-am dat demisia si m-am angajat direct la actualul loc de munca..iar acum imi expira contractul pe 10 feb 2018..exista o problema deoarece nu am acele 4 zile pt a se face un an fix??sau angajatorul timp ce imi plateste darile la stat pe luna februarie se considera luna intreaga?
iunie 2016 - mai 2018 este perioada eligibila pentru CCC.
Perioada luata in calcul este 14 februarie 2017 - 10 februarie 2018 (13 luni)
Sunt luate in calculul celor 12 luni eligibile si fractiunile de luna, potrivit art.4 din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin.(5) si (6), considerate luna intreaga.
(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).
(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).
(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.
Indemnizatie
Libant
Buna ziua am o intrebare la dumneavoastra.eu lucrez la firma actuala din 26 septembrie 2017 pe perioada determinata in decembrie mi sa prelungit contractul dar ... (vezi toată discuția)