avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contractul determinat expira inainte de implinirea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contractul determinat expira inainte de implinirea celor 12 luni in ultimii doi ani

Am contractul pe perioada determinata,acum ar trebui sa fie a treia prelungire,dar “doamna”care imi aproba aceasta prelungire a refuzat-o categoric deoarece cu doua zile inainte a vazut adeverinta prin care se atesta starea mea de graviditate.
Intrebarea mea este urmatoarea..daca eu m-am angajat pe 14 februarie 2017 la o alta firma,pe 10 mai 2017 mi-am dat demisia si m-am angajat direct la actualul loc de munca..iar acum imi expira contractul pe 10 feb 2018..exista o problema deoarece nu am acele 4 zile pt a se face un an fix??sau angajatorul timp ce imi plateste darile la stat pe luna februarie se considera luna intreaga?
Cel mai recent răspuns: Alexandrina14 , utilizator 15:23, 1 Februarie 2018
Care este data prezumata a nasterii ?


Cornel Vasile a scris:

Care este data prezumata a nasterii ?

25 mai
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
iunie 2016 - mai 2018 este perioada eligibila pentru CCC.

Perioada luata in calcul este 14 februarie 2017 - 10 februarie 2018 (13 luni)

Sunt luate in calculul celor 12 luni eligibile si fractiunile de luna, potrivit art.4 din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin.(5) si (6), considerate luna intreaga.

(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).

(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).

(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.
Multumesc frumos pentru raspuns..macar acum am lamurit problema!
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului Vasilica@istrate Vasilica@istrate Buna ziua va deranjez cu o intrebare Am inceput contractul de munca pe 4 februarie 2017 si pe 8ianuarie 2018 am nascut prin cezariana,intrebarea mea si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie Libant Libant Buna ziua am o intrebare la dumneavoastra.eu lucrez la firma actuala din 26 septembrie 2017 pe perioada determinata in decembrie mi sa prelungit contractul dar ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Ioanaviorica Ioanaviorica Buna ziua! In ian 2018 am terminat indemnizatia crestere copil cu primul copil,iar acum sunt din nou insarcinata urmand sa nasc in luna iunie 2019.Vreau sa va ... (vezi toată discuția)