avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua! In ian 2018 am terminat indemnizatia crestere copil cu primul copil,iar acum sunt din nou insarcinata urmand sa nasc in luna iunie 2019.Vreau sa va intreb daca pot sa beneficiez de indemnizatie in conditiile in care nu as avea 12 luni complete pe ultimele 24 de luni,doar daca se calculeaza vechimea cu cote fractionare.Va notez si lunile in care am avut venituri si pe ce perioade: 14 ian 2019- iunie 2019(reangajata) ,1 ian 2018- 23ian 2018(indemnizatie crestere copil) ,1iulie 2017- 31 dec 2017 (indemnizatie crestere copil). Vreau sa va intreb in lunile: ian si iunie 2019 si ian 2018 cand nu sunt luni complete se vor calcula ca si luna intreaga sau se va face calculul la zile,deoarece daca se va calcula la zile as avea 11luni si 20de zile,iar daca se calculeaza cu cota fractionara as avea 13luni. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:51, 11 Ianuarie 2019
In speta, beneficiati de indemnizatia pentru CCC , intrucat se iau in considerare si fractiunile de luna, in conditiile prevazute de OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin.(5) si (6), considerate luna intreaga.

(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).

(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).

(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Miha2018 Miha2018 Buna ziua! Ma adresez cu urmatoarea speta: un salariat solicita Concediu crestere copil nascut in luna aprilie 2019. Situatia referitoare la cele 12 luni in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc (cu fractiuni de luna) Alexandra Banica Alexandra Banica Buna ziua, Va rog mult sa ma lamuriti, eu sper sa mi confirmati ca, calculul meu este corect. Sunt in sarcinata in 8 luni, voi naste cu aprox in jurul.datei ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Th.elle Th.elle Buna ziua! Am nevoie de niste detalii mai concrete in legatura cu indemnziatia pentru cresterea copilului. Am lucrat pana la 1 septembrie 2018 fara pauze din ... (vezi toată discuția)