avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauza de formare profesionala , prima de fidelitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauza de formare profesionala , prima de fidelitate

Buna ziua.

Firma pentru care lucrez m-a trimis la un curs de specializare pe care l-am absolvit acum 4 ani de zile. Costul scolarizarii a fost suportat integral de firma (aprox 5400 euro) .In momentul in care am absolvit cursul am semnat un act aditional prin care m-am angajat ca 5 ani de la momentul semnarii nu voi pleca din firma.In schimbul respectarii acestei conditii am mai primit o prima de fidelitate lunara. In actul aditional este mentionat faptul ca daca demisionez in acesti 5 ani sunt obligat sa returnez toti banii cheltuiti de firma pentru curs + prima de fidelitate lunara +dobanda legala iar perioada pentru care datorez prima de fidelizare este cuprinsa intre data semnarii actului aditional si data rezilierii contractului.

Intrebarea este daca voi demisiona sunt obligat sa returnez prima de fidelizare ?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mihai_vasile , utilizator 14:09, 31 Ianuarie 2018
Da, veti fi obligat sa restituiti suma proportional cu perioada nelucrata din perioada stabilita conform actului aditional la contractul individual de munca.
Va multumesc pentru raspuns .Credeam ca voi fi obligat sa restitui suma referitoare la scolarizare proportional cu perioada nelucrata stabilita conform actului aditional nu si aceasta prima de fidelizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Roi modificat dupa angajare stuccoman stuccoman Buna, Sunt angajatul unei firme din iunie 2009. La angajare am semnat un CIMpe perioada nedeterminata si dupa cateva luni am semnat cu patronul un contract ... (vezi toată discuția)
Contract de munca cu act aditional lucasonte lucasonte buna ziua am si eu o intrebare am semnat in 2007 un contract de munca cu act aditional pe 5 ani cu scolarizare de 1 an in pentru functia de mecanic locomotiva ... (vezi toată discuția)
Pregatire profesionala inainte de incheierea contractului individual de munca Clara252000 Clara252000 Buna ziua! In calitate de administrator al unei societati, am trimis la atestare si pregatire profesionala un candidat pentru postul disponibil in firma. ... (vezi toată discuția)