avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare cheltuieli
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare cheltuieli

Buna ziua, dupa moartea fratelui matusii mele a ramas o mostenire.
Fratele matusii nu a avut copii, sotia a decedat acum un an.
In urma unchiului au ramas ca mostenitori: sora, de 93 de ani, pe care o reprezint eu si nepoti de la alti doi frati decedati,
De cand a ramas singur, pe el l-au ajutat pe rand, cativa dintre nepoti, dar nu toti. Nepotul care l-a ajutat in ultima perioada, a vietii, aproximativ ultimul an, solicita ca inainte de deschiderea mostenirii sa recupereze o suma foarte mare de bani, care se apropie de totalul pensiilor pe care le-a primit unchiul in acea perioada, pe care nepotul zice ca a cheltuit-o, cu toate ca unchiul a avut pensie de 2200 lei pe luna, pe care postasul ii lasa in casa doar in prezenta nepotului.
Are vreun drept legal sa ceara acesti bani? Eu i-am propus sa deschida o actiune la tribunal (nu am cunostinte daca asa ceva este posibil), de recuperare si daca demonstreaza ca el nu a cheltuit banii unchiului din pensie si judecatorul hotaraste ca trebuie sa ii recupereze de la mostenitori, ii returnam banii. El nu vrea sa avansam cu actele de mostenire, pana nu isi recupereaza banii. Cum ne sfatuiti sa procedam? Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 31 Ianuarie 2018
iuliara2005, utilizator
Cel mai recent răspuns: prepeleac , utilizator 11:08, 31 Ianuarie 2018
trebuie sa deschideti actiunea de succesiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire VLADVIOREL12 VLADVIOREL12 AM AVUT UN UNCHI CASATORIT ,IN URMA CASATORIEI NU AU REZULTAT COPII . SOTIA A DECEDAT ULTIMA . CARE ESTE MODALITATE DE IMPARTIRE A MOSTENIRII DACA LA ... (vezi toată discuția)
Succesiune după mătușa niece24 niece24 Am o întrebare legată de succesiune. Mătușa mea (sora mamei) a decedat în urma cu mai mult de un an. Nu s-a inceput succesiune pentru ea după deces din ... (vezi toată discuția)
Moștenirea unui cuplu fără copii. Îi pot moșteni în calitate de nepoată, dacă doar eu am îngrijit-o pe mătușa? niko79 niko79 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea intrebare. Am avut o matusa si sotul ei, care nu au avut copii si care au decedat acum 15 ani, ei ... (vezi toată discuția)