Buna ziua, dupa moartea fratelui matusii mele a ramas o mostenire.
Fratele matusii nu a avut copii, sotia a decedat acum un an.
In urma unchiului au ramas ca mostenitori: sora, de 93 de ani, pe care o reprezint eu si nepoti de la alti doi frati decedati,
De cand a ramas singur, pe el l-au ajutat pe rand, cativa dintre nepoti, dar nu toti. Nepotul care l-a ajutat in ultima perioada, a vietii, aproximativ ultimul an, solicita ca inainte de deschiderea mostenirii sa recupereze o suma foarte mare de bani, care se apropie de totalul pensiilor pe care le-a primit unchiul in acea perioada, pe care nepotul zice ca a cheltuit-o, cu toate ca unchiul a avut pensie de 2200 lei pe luna, pe care postasul ii lasa in casa doar in prezenta nepotului.
Are vreun drept legal sa ceara acesti bani? Eu i-am propus sa deschida o actiune la tribunal (nu am cunostinte daca asa ceva este posibil), de recuperare si daca demonstreaza ca el nu a cheltuit banii unchiului din pensie si judecatorul hotaraste ca trebuie sa ii recupereze de la mostenitori, ii returnam banii. El nu vrea sa avansam cu actele de mostenire, pana nu isi recupereaza banii. Cum ne sfatuiti sa procedam? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns:
prepeleac , utilizator
11:08, 31 Ianuarie 2018