avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ipoteca pe promisiune bilaterala vânzare cumpărare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ipoteca pe promisiune bilaterala vânzare cumpărare

Am încheiat o promisiune in aprilie 2017 pentru un imobil in construcție.
In octombrie le am virat banii in completarea avansului 85 la sută din total. In ianuarie dezvoltatorul face o refinanțare la banca și mă obligă să semnez că e ipotecata. E legal sa ipotecheze? Acum am solicitat notarea promisiunii și actului adițional in cartea funciară. Mă amenința că mi restituie banii acum. Data scadenta a construcției e 30 martie . Cum procedez ?
Cel mai recent răspuns: Duhan.Iuliana , utilizator 20:32, 31 Ianuarie 2018
Mergeți la OCPI și notați promisiunea și actul adițional la cartea funciara.Notarul trebuia sa se ocupe.Nu a făcut notarea,mergeți dvs cu o copie legalizata.Pt.răspuns la întrebarea dvs.trebuie studiat contractul.
Ipoteca a pus-o pe 18.01.2018
Ipoteca a pus-o pe 18.01.2018 si ma pune sa semnez pentru ea. Eu am refuzat
Notati antecontractul de vanzare-cumparare la OCPI.

Mulțumesc

Ultima modificare: Miercuri, 31 Ianuarie 2018
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notare acvc in cf Ramoon Ramoon Buna ziua, Vreau sa cumpar cu apartament prin Prima Casa. Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare cu termen de finalizare 01.06.2012. Am dat 1000 Eur ... (vezi toată discuția)
Ipoteca pusa pe terenul ce face obiectul partial al promisiunii bilaterale de vanzare cumparare MirceaDWC MirceaDWC Buna ziua, Am sa incerc sa expun pe scurt situatia cu care ma confrunt si pentru care va cer sfaturile avizate: Am semnat o promisiune de vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta firma insoventa/ faliment cristiana11 cristiana11 am incheiat un antecontract de vanz-cump in ianuarie pt o casa cu un srl, proprietar al terenului si imobilului. contractul tb incheiat in 18 febr dar ... (vezi toată discuția)