avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiune sau vanzare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiune sau vanzare firma

Buna, asi vrea sa va intreb.
am o firma infiinatata in 2008,fara activitate pana in mai 2009, de atunci suspendata pentru 3 ani. am depus doar decl.fara activitate, nu am depus bilant.Asi vrea sa o instrainez(mai bine zis sa nu mai apara pe numele meu,pt.ca noul loc de munca nu imi permite): cesiune,vanzare,radiere. Cum ar fi mai bine sa procedez? si asta cat mai repede.
In cat timp s/ar putea efectua fiecare, si care ar fi costul.
Cel mai recent răspuns: flower_eu_ele , utilizator 21:28, 20 Octombrie 2009
Fiind suspendata activitatea..trebuie efectuata operatiunea inversa...reluarea activitatii ( ca si cost maxim 250 lei).
Iar pentru instrainarea..trebuie sa gasiti o persoana care sa accepte cesiunea si sa inregistrati aceasta cesiune la ORC ( costul cam 600 de lei)
Mai exista si posibilitatea dizolvarii si lichidarii simultane, dara ceasta se face in doua etape si procedura dureaza cam 4-5 luni. ( ca si cost total aproximativ 550 lei)
Varianta cea mai potrivita in cazul dvoastra ar fi cesionarea partilor sociale catre alta persoana, mai ales ca spuneti ca va grabiti. Problema in acest caz ar fi sa gasiti pe cineva care sa doreasca sa va preia firma. Multi se feresc, intrucat exista temeri privind starea firmei, a datoriilor si evidentei contabile. Un sfat pe care vi-l dau, ca sa nu pierdeti timpul, treceti firma pe numele unui membru al familiei, apoi continuati procedurile de dizolvare si radiere. In privinta costurilor, bioenergeta vi le-a estimat anterior.
multumesc mult pt.raspunsuri

la revedere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara Mviorica Mviorica Fiul meu are o firma cu activitatea suspendata pana la data de 26 04 2012, am dori sa o desfintam si va solicitam , daca se poate, sa ne spuneti pasi ce ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac; sa inchid o firma sau sa o suspend simona_82 simona_82 BUNA ZIUA.AM O PROBLEMA NU STIU CE TREBUIE SA FAC ;SA INCHID FIRMA PE CARE O AM SAU SA -I SUSPEND ACCTIVITATEA PE 3 ANI........MENTIONEZ CA AM DEPUS DECLARATIA ... (vezi toată discuția)
Sfaturi desfiintare srl marius56 marius56 Buna ziua. Avem o firma creata in noiembrie 2006. A fost facuta cu legea care ajuta studentii sa isi deschida firma. Suntem 4 administratori. Am depus ... (vezi toată discuția)