avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nu pot vinde casa...ce sa fac?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nu pot vinde casa...ce sa fac?

Buna ziua,
Sunt divortata de aproape 4 ani, timp in care am locuit cu actualul prieten (concubin) in locuinta lui.Locuinta pe care o imparteam cu fostul sot,i-a ramas lui sa locuiasca dupa divort, dar am convenit sa o vindem si sa ne luam locatii separate.Din pacate, in acest timp, nu am reusit sa ma pun deacord cu "fostul" ca sa vindem casa, de fiecare data intervenea ceva si uite asa, de 4 ani de zile ma lupt sa imi valorific cumva partea mea din imobil.Nu stiu ce sa ma mai fac, pentru ca nu vrea sa vanda casa, eu nu pot sta cu prietenul meu in aceeasi casa in care sta si el cu concubina lui.
Spuneti-mi va rog, ce pot face ca sa il oblig sa vindem casa, sau macar partea mea sa o pot vinde, sau sa o valorific cumva.Am incercat sa ii cer o parte rezonabila de bani, pentru partea mea de casa, dar nici asa nu vrea.
Spuneti-mi ce sa fac.
Va multumesc,
Coman Veronica
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:48, 20 Octombrie 2009
Va puteti adresa instantei cu o cerere pentru efectuarea partajului. Aceasta este procedura atunci cand sotii nu se inteleg. Cu aceasta ocazie se poate stabili si suma pe care i-ati putea-o plati sotului, in urma unei expertize a imobilului , in cazul in care doriti sa pastrati apartamentul, sau daca sotul doreste sa il pastreze, acesta va va despagubi pe dvs.
Partajul este solutia. Pana acum aveati deja o hotarare judecatoreasca , avand in vedere cei 4 ani de cand ati asteptat. Luati legatura cu un avocat si deschideti procesul de partajarea imobilului. Succes!
~ Conținut șters la cerere ~
singura solutie este investirea instantei cu actiunea de partaj .
taxa de timbru este destul de mare, in cuantum de 3% din valoarea partajabila, dar alta solutie nu este , avand in vedere tergiversarea ex-sotului dvs . :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul sotului si a sotiei dupa divort  Iulian Cristian Ionescu Iulian Cristian Ionescu Sunt divortata din 13 aprilie 2009 prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. Partajul nu a fost facut inca.Nu avem copii si asi dorii sa aflu ... (vezi toată discuția)
Sotul divortat poate pune ipoteca, pt un credit, pe partea lui dintr-un imobil? Lyvyoo Lyvyoo Hello, As vrea sa va cer o parere in legatura cu urmatoarea speta a unor rude: Dupa 15 ani de casatorie cuplul a divortat (cam acum un an) FARA sa declanseze ... (vezi toată discuția)
Cat si cum ma protejeaza o ordonanta presedentiala? vio10bv@gmail.com vio10bv@gmail.com Mi-ati recomandat ordonanta presedentiala prin care sa cer restituirea dreptului de locatie, sau cerere de reintegrare domiciuliu.Problema se pune, ca in ... (vezi toată discuția)