avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... majorare pretentii in apel
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

majorare pretentii in apel

buna.am o nelamurire. reclamantul a formulat o actiune in pretentii si a avut castig de cauza.paratul face apel, dar reclamantul nu face apel.in apel paratul-apelant cere efectuarea unei noi expertize al carei rezultat a iesit in favoarea reclamantului-intimat si anume pretentiile sunt evaluate la mult mai mult.ce anume trebuie sa faca reclamantul-intimat ca sa poata cere pretentiile stabilite de ultima expertiza? ajung doar concluziile pe fond prin care se cere a se tine cont de rezultatul expertizei? dar nu ar fi legal deoarece in propriul apel nu iti poti ingreuna situatia. iar reclamantul-intimat nu a facut apel.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 21:24, 19 Octombrie 2009
trbuia sa prevedeti aceasta situatie deoarece cred ca asa va ramane hotararea.
Ultima modificare: Luni, 19 Octombrie 2009
MYRA CIMPEAN , Avocat
Instanta de judecata e tinuta de obiectul cererii de chemare in judecata , deci... alte pretentii nu mai puteti invoca in apel.;)

Si e aplicabil , dupa cum ati specificat mai sus , principiul non reformatio in pejus , conform caruia in propria cale de atac nu se poate crea o situatie mai grava.
Ultima modificare: Luni, 19 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptia prescriptiei dr. actiune si principiul non reformatio in pejus ankagrecia ankagrecia As dori sa stiu care este legatura intre exceptia prescriptiei dreptului la actiune pentru obligatia de a face invocata de parat in apel si principiul non ... (vezi toată discuția)
Apel ContSters126925 ContSters126925 pot adera la apel in apel dupa casare? (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca dragandaniel dragandaniel Detin functia de director al unui Camin pentru persoane varstnice ,unitate a consiliului local ,ordonator tertiar de credite .Primarul mi-a desfacut ... (vezi toată discuția)