avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apel
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apel

pot adera la apel in apel dupa casare?
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 20:33, 25 Martie 2010
nu intelegem exact ce doriti sa intrebati dar intuiesc.
cred ca vreti sa stiti dac puteti fi de acord cu apelul declart in faza de rejudecare? asta da si e posibil, omul face cum doreste. desi in proces guverneaza principiul contradictorialitatii, partea intimata poate fi de acord cu apelul declarat de partea adversa. acum depinde si de situatie...asta este un fel de "auto-gol" , cand dai gol in propria poarta. in consecinta, va trebuii sa reformulati intrebarea daca dvs ati dorit altceva saa intrebati sau va trebui sa va gamnditi bine daca vreti sa fiti de acord cu apelul declart de parte adversa.
Colegul se refera , cred, la posibilitatea aderarii la apelul reclamantului declarat dupa casarea din recurs . Desi legea nu face referire la acest aspect, cred ca se subantelege ca poate avea loc acest apel incident si dupa rejudecarea apelului , in aceleasi conditii in care poate fi declarat si prima data.
Ultima modificare: Joi, 25 Martie 2010
ContSters47264, utilizator
1.intrebarea e clara, zic eu..
2. "auto-gol" isi da apelantul daca eu ader si se admite apelul pe aderarea ( motivele) meleB-)
3 suntem, oare, in prezenta unei exceptii de la principiul potrivit caruia nimeni nu-si poate inrautati situatia in propria cale de atac?
Da, in situatia aderarii la apel , principiul non reformatio in pejus nu-si mai gaseste aplicarea. ,atat apelantului principal , cat si intimatului care face apelul incident li se poate agrava situatia in apelul celeilalte parti.
Apelului incident ii sunt apicabile regulile privind judecarea pelului , cuprinse intre art. 291-292, 249-298 C. pr. civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

se poate inrãutãþi situaþia in recurs adelina mihut adelina mihut Daca fac recurs, la o hotarere prin care mi s-a admis doar in parte o actiune in contencios administrativ, mi se poate inrăutăţi situaţia? (sa mi se ... (vezi toată discuția)
Apel Martonze Martonze Am o sentinta favorabila la fond. Sentinta este apelata de partea adversa. Daca depun si eu apel , instanta nu poate da o sentinta mai dezavantajoasa pentru ... (vezi toată discuția)
Agravarea situatiei inculpatului in cel de al doilea recurs? ContSters40598 ContSters40598 Recursul inculpatului a fost admis la ICCJ, dar si recursul Parchetului care l-a declarat atat in fav. inculpatului , - in latura civila cat si in latura ... (vezi toată discuția)