avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Estimare valoare
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Estimare valoare

Este obligatoriu ca in documentatia de atribuire pt. cererea de oferte sa se insereze valoarea estimata a contractului care va fi incheiat?
Unde scrie in lege?

Multumesc
say
Cel mai recent răspuns: say , utilizator 11:28, 21 Octombrie 2009
Conform OUG 34/2006 si ANRMAP, NU. Conform suportului tehnic din SEAP, mai nou, DA. Nu se poate salva/publica o invitatie de participare in SEAP fara completarea acestui camp.
Si cum traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul, suportul tehnic modifica legea care l-a creat.
V-as pune la dispozitie un material mai vast cu alte asemenea abateri ale ASSI-SEAP publicat pe site-ul nostru, dar as fi acuzat de publicitate mascata asa ca nu o voi face.
Va multumesc mult, dar inca o intrebare.
Cererea aceasta de oferte s-a lansat pe la inceputul lunii martie 2009 si in caietul de sarcini nu s-a scris, s-a omis, sa se scrie valoarea estimata a contractului, insa s-a trecut cuantumul garantiei de participare. Nu stiu daca atunci exista chestia asta cu suportul tehnic.
Poate fi considerata greseala sau favorizarea vreunui ofertant?
Inca o data multumiri.
In martie 2009 publicarea valorii estimate era facultativa in suportul tehnic oferit de SEAP. Putem vorbi de o favorizare a unui ofertant in situatia in care un altul a solicitat autoritatii contractante punerea la dispozitie a valorii estimate si/sau a notei justificative privind determinarea valorii estimate si aceasta a refuzat. Dosarul achizitiei publice este un document de interes public si nu se poate refuza accesul la aceste informatii.
De altfel, pornind de la garantia de participare solicitata se poate determina o valoare estimata maximala chiar si in cazul unui refuz al autoritatii contractante.
Mute multumiri.
Cele bune

say

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anunturi publicate pe seap de autoritati contractante mariusdrasovean mariusdrasovean Buna ziua, Imi puteti spune, va rog, care este perioada minima legala (intre data publicarii anuntului pe SEAP si data limita de depunere a ofertelor) pentru ... (vezi toată discuția)
Incadrare tip de procedura achizitie Lilic68 Lilic68 Buna seara, Am bagat pe SEAP o documentatie de atribuire la procedura de cerere de oferta pt ca valoarea totala a contractului (cu TVA) depaseste 15000 E. ... (vezi toată discuția)
Proceduri atribuire contracte adibeea adibeea Ultimele praguri valorice, cunoscute de mine, pentru stabilirea unei proceduri de atribuire sunt 10.000 Euro, respectiv 75.000 Euro. S-au mai modificat cumva? ... (vezi toată discuția)