Bună ziua. Sunt proaspăt înființat al unui PFA. Nu sunt plătitor de tva. Îmi desfășor activitatea într-un spațiu închiriat. Conform formularului 061 am ales Determinarea venitului net în sistem real și individual. Am fost angajat până în luna ianuarie cu contract de munca. Din luna aceasta mi-am dat demisia. Întrebare :
1. Ce formular să completez deoarece doresc să fiu asigurat în continuare și să beneficieze de asigurările medicale?
2. Referitor la fondurile nerambursabile credeți că aș avea o șansă sau gândesc mult prea inocent. Menționez că aș dori să-mi extind afacerea (coafor și frizerie).
Vă mulțumesc!
george-neagu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Da, depuneti declaratia 600 in care bifati varianta ca optati sa va asigurati chiar daca din d220 dupa venitul estimat trecut de dumneavoastra pentru anul 2018 nu ar trebui.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.