Buna dimineata! Va rog, daca imi puteti lamuri cateva aspecte, sunt un contabil incepator!
Am deschis recent un srl-d care are ca activitate inchirierea de aranjamente pentru nunti, aici intra si fete de masa si elemente de decor, aranjamente florale din flori artificial (pe care ulterior le luam inapoi), arcada, covor rosu. Nu imi este deloc clar ce inregistrari contabile sunt necesare si cf legii, am o multime de variante in cap si nu stiu care este cea corecta! Toate materialele de care avem nevoie sunt cumparate cu factura, voi face un contract cu eventualii clienti, voi emite bon fiscal, aceste aspecte imi sunt clare, dar nu stiu cum sa inregistrez corect realizarea aranjamentelor artificiale (ca productie cu bon de consum???), realizarea fetelor de masa etc si cum le dau apoi spre inchiriere!
Sper ca m-am facut inteleasa si ca ma puteti lamuri!
Multumesc frumos!
Alina Borcea
Daca credeti ca le utilizati mai mult de 1 an, sunt mijloace fixe, cf Ordin 1802/2014:
(1) Imobilizările corporale reprezintă active care:
a) sunt deţinute de o entitate pentru a fi utilizate în producerea sau furnizarea de bunuri ori servicii, pentru a fi închiriate terţilor sau pentru a fi folosite în scopuri administrative; şi
b) sunt utilizate pe parcursul unei perioade mai mari de un an.
Da, le inreg ca productie proprie 231 = 722 si apoi transfer la 214 = 231
Cont 722
natty1954natty1954
buna ziua ,tin contabilitatea la societate de c-tii administratorul s-a hotarat sa faca o modernizare la depozitul de materiale pe care il detine mai concret ... (vezi toată discuția)