avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident

Buna ziua. Am avut un accident rutier de curand in care eu am fost vinovat (nu am acordat prioritate). Acum celalalt conducator doreste sa ii platesc inchirierea unei masini pana la repararea masinii sale si spune ca va cere acest lucru in instanta. Sunt obligat sa fac acest lucru? Mentionez ca am asigurare RCA. Astept raspunsul dumneavoastra. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: catalin. , utilizator 19:21, 21 Octombrie 2009
desi normal ar fi sa-i facedti pe plac ca sa nu mai spuna nimic impotriva dvs totusi puteti sa il lasati asa pana cand va actioneaza in instanta. nu stiu ce sa zic, depinde si cum va intelegerti dvs cu ul, deoarece prin actiune in instanta poate sa va ceara toate cheltuielile la care "l-ati pus' prin producerea accidentului.
RCA ar trebui sa suporte toate costurile.
Presupun ca ati anuntat accidentul la ei....
Problema e ca nu imi permit sa ii platesc inchirierea unei masini. Daca sunt asigurat nu ar trebui ca RCA sa plateasca daca e nevoie ?
Se acorda despagubiri in baza asigurarii de raspundere civila auto si pentru nefolosinta masinii.
Daca in ceea le priveste pe cele care transporta marfa,persoane(sau care sunt inchiriate)este mai simplu de apreciat,cat priveste acest caz este altfel.
Asiguratorul va despagubi doar in baza unei hotarari judecatoresti(judecatorul va aprecia cat il costa inchirierea unei masini).
Nu puteti fi obligat la plata,aveti o asigurare.
tanchistu a scris:

Problema e ca nu imi permit sa ii platesc inchirierea unei masini. Daca sunt asigurat nu ar trebui ca RCA sa plateasca daca e nevoie ?


Ba da (cum bine zice Elena), ca tocmai de asta platiti asigurarea...
Insa una din premisele esentiale de plata a rca este anuntarea accidentului imediat dupa producerea lui...
Ultima modificare: Luni, 19 Octombrie 2009
ContSters56778, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce sanse de castig am, daca dau in judecata un aigurator care refuza plata unor reparatii la masina pe rca? elirossonero elirossonero Buna ziua, In urma cu aproximativ o luna am fost implicata intr-un accident usor cu cateva daune, in care nu am fost vinovata. Am incheiat cu soferul ... (vezi toată discuția)
Intervenient fortat in dauna auto a-nicoleta a-nicoleta In urma cu 2 ani am avut un accident de circulatie, cu pagube materiale, am incheiat constatare amiabila si acum m am trezit cu o citatie de la judecatorie in ... (vezi toată discuția)
Asigurare masina politie justinn justinn Buna ziua, recent am fost oprit de un echipaj de politie rutiera si deoarece aveam asigurarea expirata de cateva zile am fost sanctionat contraventional. In ... (vezi toată discuția)