avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de muncă pe perioadă nedeterminată
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de muncă pe perioadă nedeterminată

Bună ziua.Astazi am semnat un nou contract de muncă pe perioadă nedeterminată.Eu sunt însărcinată în aprox. 3luni insa angajatorul nu știe acest lucru.In contract este stipulată o clauză in care mi se aduce la cunoștință că perioada de proba este de 90de zile.Este posibil ca la aflarea veștii acesta sa poată dispune încheierea contractului?Sau va trebui să aștept să treacă cele 90de zile după care sa aduc in discuție acest lucru...(sper sa nu se observe intre timp ☺️)
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2018
ContSters182399, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:19, 1 Februarie 2018
Este mai bine daca puteti sa asteptati trecerea celor 90 de zile de proba.

Codul Muncii interzice concedierea concedierea salariatilor pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere - art.60 alin.1 lit.c C.mun. , insa nu se face nicio referire la incetarea raportului de munca in baza art.31 alin.3 C.mun. in situatia expusa mai sus .... este posibil ca acest text de lege sa nu intre sub incidenta acestui articol.
Bun.Acum întrebarea mea este...90de zile lucrătoare sau 90de zile calendaristice?

Cornel Vasile a scris:

Este mai bine daca puteti sa asteptati trecerea celor 90 de zile de proba.

Codul Muncii interzice concedierea concedierea salariatilor pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere - art.60 alin.1 lit.c C.mun. , insa nu se face nicio referire la incetarea raportului de munca in baza art.31 alin.3 C.mun. in situatia expusa mai sus .... este posibil ca acest text de lege sa nu intre sub incidenta acestui articol.

90 de zile calendaristice
Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.

Prin urmare, verificati si care este durata mentionata in c.i.m.
Mulțumesc frumos pentru răspuns.

Sorin Susca a scris:

90 de zile calendaristice

Alte discuții în legătură

Perioada de proba 90 zile dni1967 dni1967 Sunt angajata la o societate cu contract de munca pe perioada nedeterminata in functia de contabil sef cu perioada de proba de 90 de zile. Preaviz in cazul ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Buna seara, Se poate incheia un contract de munca pe perioada nedeterminata, in proba o luna de zile. Multumesc frumos Craciun fericit. (vezi toată discuția)
Incheierea contractului de munca in timpul concediului medical aam2401 aam2401 buna ziua, M-am angajat la o firma in urma cu 2 luni,cu contract de munca pe perioada nedeterminata,si cu clauza in contract ca primele 90 de zile sunt ... (vezi toată discuția)