avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj în lipsa părților
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj în lipsa părților

Buna ziua se poate face un partaj in lipsa mea dak eu nu sunt in tara si eu cu sotul suntem amândoi proprietari al unui imobil
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 14:40, 1 Februarie 2018
Da, se poate, prin mandatar.
Se poate și prin mediere, ambii soți pot fi reprezentați, cu procură specială. În plus, dacă se face prin acord de mediere partajul, conform legii aveți scutire la taxa de timbru cu jumătate din cât ați plăti dacă v-ați judeca.
Buna ziua,
DA, va pot reprezenta avocatii fiecaruia.
Nu e nevoie de mediere avand in vedere ca acordul semnat in fata mediatorului are valoare juridica doar dupa ce este pronuntata o sentinta in instanta care sa-l legalizeze.
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriri partaj judiciar sivik sivik Bună ziua, Întrebare: Într-un proces de partaj judiciar sunt suficiente întâmpinările trimise de pârâți privind situația terenului ... (vezi toată discuția)
Partaj fortat inna72 inna72 buna ziua!am divortat de un an de zile dar locuim in aceeasi casa deoarece fostul meu sot nu este de acord sa facem un partaj amiabil la notar.fiind in ... (vezi toată discuția)
Partaj facut prin mediere 1966neelly 1966neelly Am facut partajul unui apartament prin mediere,in urma caruia eu devin proprietarul apartamentului. As vrea sa stiu care este urmatorul pas de facut in vederea ... (vezi toată discuția)