avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Obtinere derogare de la regulament local de urbanism
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Obtinere derogare de la regulament local de urbanism

Buna ziua,
am cumparat recent un teren pe care doresc sa construiesc o casa care este un pic atipica fata de cele din zona (in zona sunt case sasesti, din caramida cu acoperis de tigla, cu unghi de 45 grade la acoperis; eu doresc o casa naturala, cu forme organice, cu acoperis verde cu unghi de 20 grade). Datorita faptului ca terenul se afla intr-o zona protejata, am nevoie de aviz de la directia judeteana a ministerului culturii si cultelor. Dansii mi-au spus ca trebuie sa modificam forma si marimea geamurilor si a acoperisului (care asa cum le dorim noi, nu sunt specifice zonei) pentru a primi acel aviz. S-ar putea obtine, in aceasta situatie, o derogare de la regulament?
Multumesc mult de tot!
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2018
magdafloasiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: magdafloasiu , utilizator 12:00, 2 Februarie 2018
Este greu de crezut ca in zona protejata veti putea obtine derogare de la regulamentul local de urbanism, document aprobat de consiliul local.
Multumesc mult pentru raspuns...ma gandeam ca nu se poate obtine, dar am spus sa ma interesez totusi... Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlocuire invelitoare cozzmyn86 cozzmyn86 Buna ziua, Sunt proprietarul unui imobil situat in zona de protectie arhitecturala Ploiesti. Deoarece avem probleme cu acoperisul vrem sa inlocuim ... (vezi toată discuția)
Probleme avize puz ContSters467286 ContSters467286 Buna ziua! Apelez si eu la sprijinul dumneavoastra cu urmatoarea speta:in ocombrie anul 2017 am achizitionat in Targoviste un teren intravilan agricol in ... (vezi toată discuția)
Cladire de patrimoniu anaoi75 anaoi75 Am o ruda care locuieste intr-un apartament (si e proprietar al acelui apartament) dintr-o cladire de patrimoniu si in ultima vreme se confrunta cu o problema: ... (vezi toată discuția)