avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inventariere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inventariere

la ce se refera procedurile inventarierii?
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 13:55, 21 Octombrie 2009
Un PV de modificare de pret este suficient. Trebuie sa contina cant din produsul respectiv, pret vechi si pret nou, valoare veche si valoare noua. Totalul din acest PV se trece apoi in Raportul de gestiune la intrari cu + sau -, in functie de rezultate.
Daca rezulta micsorare de pret:
371= cu semnul minus
4428
378

daca rezulta majorare de pret, aceeasi nota cu semnul plus.

Este nevoie de "inventariere" (am pus in ghilimele pt ca este impropiu numita asa) numai pt cant de produse care-si schimba pretul, mai ales ca aceste modificari de pret se pot face numai pt anumite cant din produsul respectiv (de ex cant aflate in preasma expirarii pot avea pret diferit de cele cu termen mai mare sau reduceri de pret prin combinare de produse Suc+apa).
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2009
t.simona, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politici contabile sacko sacko cf omfp 3055/2009 art.10 trebuie elaborate politici contabile proprii. Intrebarea este daca aceste politici se intocmesc si la 30 iunie (bilant semestrial) sau ... (vezi toată discuția)
Ce sunt activele imobilizate? mariamem mariamem Daca puteti sa ma ajutati sa-mi spuneti va rog ca nu ma pricep deloc la contabilitate, ce sunt activele imobilizate si la ce folosesc? Si ce reprezinta ... (vezi toată discuția)
Reevaluare cladire avas avas Buna ziua, Am o cladire pe firma , reevaluata in noiembrie 2011. Am mers la TAXE SI IMPOZITE , ca sa inregistrez reevaluarea si mi-au zis ca reevaluarea ... (vezi toată discuția)