avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... penal sau civil
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

penal sau civil

In urma unui accident suferit pe trecerea de pietoni m-am ales cu ambii genunchi loviti zdravan si alte cateva vanatai. Datorita faptului ca soferul implicat in accident a avut un comportament neadecvat ( pe moment si-a recunoscut vina, dar ulterior nu, aparand persoane chiar in incinta spitalului unde am fost dusa dupa accident afirmand ca eu sunt vinovata c-am alergat pe trecerea de pietoni si eu m-am aruncat in fata masinii). Acest lucru m-a determinat sa merg la IML unde am obtinut un certificat de 6-7 zile ingrijiri medicale. Au trecut 12 zile de la accident si nu am fost contactata de nimeni din cadrul sectie de politie unde s-a intocmit dosarul, am fost la sediul pol. pt a cere o copie a procesului verbal intocmit in urma accidentului si mi s-a comunicat ca nu am dreptul sa cer asa ceva. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac mai departe, nu am depus nici certificatul medico-legal nici vreo plangere impotriva autorului. Mentionez ca accidentul a avut loc in timpul orelor de program si nu aveam invoire, iar asta e un fel de as in maneca pentru cel ce m-a lovit si probabil considera ca pot sa imi fac singura rau(la locul de munca)daca o sa-l actionez in instanta.
Parerea mea e ca ar trebui sa incepeti o actiune civila prin care sa cereti daune si sa nu va temeti de faptul ca erati plecata de la servici fara invoire intrucat asta are legatura doar cu angajatorul dvs. Dar pt inceput ar fi bine sa duceti o copie a raportului medico-legal la politie ca sa fie inregistrat in dosar,si apoi sa incepeti actiunea pe cale civila. Ca sa fiti mai sigura ca aveti sorti de izbanda ar trebui sa angajati un av.
Sa va constituiti si parte civila in procesul penal.
Veti avea ocazia de a solicita despagubiri civile.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Sa va constituiti si parte civila in procesul penal.
Veti avea ocazia de a solicita despagubiri civile.

Care proces penal? Pentru ce infractiune?
a venit cu opropunere :mi-a oferit 1500 lei si am acceptat .urmeaza sa ne intalnim sa-mi dea banii si nu stiu cum se procedeaza :imi este teama ca ma filmeaza,ca ma inregistreaza si apoi sa zica ca ma da in judecata pentru santaj? a zis ca dupa aceea sa dau o declaratie la politie in care sa specific ca nu am pretentii materiale ?
Infractiune nu este dar, puteti primi despagubiri.
De obicei lumea merge la notar se da o declaratie ca nu mai sunt pretentii.

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu lovire pieton user551 user551 Am fost implicat intr-un accident rutier eu fiind vinovat de producerea acestuia. Mai exact am lovit din spate un autoturism care oprise la trecerea de ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni Hyzny Hyzny Care este procedura de cercetare in cazul unui accident de masina pe trcerea de pietoni?Mai concret:O masina a lovit o doamna pe trecerea de pietoni,victima ... (vezi toată discuția)
Am fost lovit de o masina pe trecerea de pietoni, ce trebuie sa fac? cornel bobu cornel bobu am fost lovit de catre un autoturism pe trecerea de pietoni,am fost dus la spital la primiri urgente de catre cel care m-a accidentat...am fost abandonat ... (vezi toată discuția)