Buna seara!
Pentru un raspuns detaliat e necesar sa oferiti mai multe detalii despre datoria pe care considerati ca o aveti.
Aveti datorie la stat, la ANAF sau la persoane fizice/juridice? Modalitatea de executare difera.
In cazul in care poprirea se face cu respectarea tuturor conditiilor legale, atunci nu poate fi oprita. O poate opri tertul poprit, refuzand sa se supuna actelor de executare aprobate de instanta (daca nu vorbim de datorii fiscale), caz in care tertul va incalca Codul Civil si cel de procedura si se va supune sanctiunilor legale.
In cazul in care poprirea are loc in urma nerespectarii conditiilor legale de catre creditor sau executorul judecatoresc, Instanta va fi cea care poate cenzura incuviintarea executarii silite.
In cazul in care instanta a aprobat executarea silita, dar debitorul are dubii ca aceasta s-a facut conform legii, debitorul va incerca sa opreasca poprirea prin contestatie la executare la instanta (fond si apel). Daca debitorul va avea castig de cauza (contestatia la titlu, depinde ce anume solicita instantei: anularea debitului sau numai a dobanzilor, a modului de calcul, a cheltuielilor de executare etc) urmeaza ca el sa solicite si intoarcerea executarii.
www.avocatnet.ro/articol_475...
www.avocatnet.ro/articol_474...
www.avocatnet.ro/articol_474...
Daca nu va sunt suficiente aceste informatii, va trebui sa consultati un avocat caruia sa ii aratati actele si sa decideti impreuna ce doriti sa faceti.