avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIU DE ODIHNA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIU DE ODIHNA

Buna ziua,

Daca nu mi-am luat zile de concediu pe un an si 4 luni, la cate zile de concediu am dreptul , iar daca intentionez sa imi dau demisia, zilele de concediu vor fi platite? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:24, 2 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 146. [efectuarea si compensarea concediului de odihna]
(1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.
(2) In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
(3) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Care este durata CO mentionata in c.i.m. ?
21 zile
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru 1 an si 4 luni , aveti dreptul la 21 + 21 : 12 x 4 = 21 + 7 = 28 de zile lucratoare de CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. sunt angajat de 10 ani la acelasi angajator, in cei ... kir kir Buna ziua. Sunt angajat de 10 ani la acelasi angajator, in cei 10 ani am luat doar 20 de zile de concediu de odihna. Cand imi dau demisia angajatorul trebuie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, se da urmatoarea situatie: administratorul blocului ... drq928 drq928 Buna ziua, Se da urmatoarea situatie: Administratorul blocului in care locuiesc, si-a dat demisia incepand cu data de 1 August 2020.Pana la acea data avea CO ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna restant sonias sonias Buna ziua as vrea sa stiu daca mai amn 12 zile de concediu de odihna neefectuat in 2019. Il pot efectua pina in iunie 2021. 146. – (1) Concediul de odihna se ... (vezi toată discuția)