avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Se da urmatoarea situatie: Administratorul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Se da urmatoarea situatie: Administratorul blocului ...

Buna ziua,
Se da urmatoarea situatie:
Administratorul blocului in care locuiesc, si-a dat demisia incepand cu data de 1 August 2020.Pana la acea data avea CO neefectuat din anul 2015 din motive stiute doar de dansul.In momenul in care si-a inaintat demisia, a cerut sa fie compensat in bani pe zilele neluate.In total 56 de zile i-au fost achitate.Calculul a fost facut de catre un angajat al cenzorului blocului.
Eu stiam ca dupa 18 luni intervine prescriptia dreptului la concediu neefectuat.
V-as ruga daca se poate sa ma lamuriti daca cele expuse mai sus au fost corect calculate si platite si este doar parerea mea ca ceva nu e in regula.
Administratorul era pontat cu 2h/zi avand 21 zile Co pe an.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:42, 26 Decembrie 2020
Dreptul la concediu de odihna neefectuat nu se pierde si nu se prescrie.

Calculul zilelor este gresit ....chiar daca avea 2 ore/zi ,numarul de zile pe an este de 21 ...in acest caz, avea dreptul la peste 100 de zile de compensare, daca nu a efectuat nicio zi de CO din 2015 si pana la 01.08.2020
Atunci alineatul 2 din art 146 ce sens are, daca nu se prescrie?
Art. 146 . [efectuarea si compensarea concediului de odihna]
(1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.
(2) In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
Are sens, dar nu in cel afirmat de dvs.

Postati textul care cuprinde prescrierea dreptului la CO.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Decembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

concediu de odihna lucianacristina09 lucianacristina09 Buna ziua, Daca nu mi-am luat zile de concediu pe un an si 4 luni, la cate zile de concediu am dreptul , iar daca intentionez sa imi dau demisia, zilele de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt angajat de 10 ani la acelasi angajator, in cei ... kir kir Buna ziua. Sunt angajat de 10 ani la acelasi angajator, in cei 10 ani am luat doar 20 de zile de concediu de odihna. Cand imi dau demisia angajatorul trebuie ... (vezi toată discuția)