avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajat la 2 firme
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajat la 2 firme

Buna ziua,
Daca sunt angajata la 2 firme, respectiv una cu 6 ore si 2 ore, tin sa mentionez ca intervalul orar se suprapune, dar lucrez la o singura firma 8 ore/zi. Care sunt consecintele pentru angajator si angajat?

Condica de prezenta este doar pe o firma.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:48, 2 Februarie 2018
Codul Muncii
Art. 260
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
.....
e3) primirea la munca a unui salariat in afara programului de lucru stabilit in cadrul contractelor individuale de munca cu timp partial, cu amenda de 10.000 lei pentru fiecare persoana identificata;
....
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de munca Luis97 Luis97 Buna ziua. Am o nelamurire si sper ca ma veti putea ajuta. Prietena mea lucreaza la un magazin de haine in jur de 10 ore pe zi. Astazi a aflat ca nici macar ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare raducrisa raducrisa lucrez la o firma cu renume si ne obliga sa lucram ore suplimentare -12 ore - dar sa ne semnam in condica 8 ore, inclusiv sambata si duminica, sarbatori ... (vezi toată discuția)
Dreptul angajatului valy_gaby94 valy_gaby94 Buna seara. Ma adresez cu urmatoarea problema. Din octombrie 2012, lucrez la patron ( bar ). Pana in februarie am lucrat fara angajare, dar ne-am inteles sa mi ... (vezi toată discuția)