avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajat in romania, dar lucreaza in ue
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajat in romania, dar lucreaza in ue

Buna seara

As dori un raspuns pentru urmatoarea intrebare:
O firma din Romania poate avea angajati cu contract aici (in Romania) si sa-i plateasca aici, dar sa efectueze munca intr-o tara din UE?( sa lucreze tot timpul in afara, nu doar cateva luni)?

Multumesc anticipat pt rasp Dvs.
O seara buna
Cel mai recent răspuns: Pena , utilizator 15:08, 20 Octombrie 2009
In principiu da.
Depinde ce doriti - fie le incheiati un cim cu element de strainatate ( caruia i se aplica Lg 156/2000) , fie cim normal si ii detasati.
Va multumesc pt rasp Dvs.
Daca am inteles corect Lg 156/2000 face referire la "Activitati ale agentiilor de plasare a fortei de munca".
Mentionez ca firma de care aminteam nu este o astfel de firma.Vrem ca ea sa fie o firma care executa constructii( activeaza in dom constructiilor) iar angajatii sa lucreze numai in afara.....poate candva si in Romania.
Ma interesa contractul de munca din ac pct de vedere.

Multumesc
In strainatate va lucra pentru aceeasi firma sau pentru alta?
Firma de care vb.( firma X) executa lucrari pt alte firme( de ex. face o instalatie pt o cladire care este a altei societati din afara), dar angajatii sunt platiti de firma X.
Ideea ar fi ca totul sa se plateasca in Romania (salarii, impozite etc.) dar angajatii sa lucreze in afara( tot timpul).

Multumesc
Bun.
Aveti varianta sa-i angajati pe salariati direct pentru desfasurarea activitatii in strainatate ( in baza art. 18 Codul Muncii).
Sau sa aiba locul de munca in Romania iar in strainatate sa-i trimiteti pe baza de delagare sau detasare. Aceasta solutie implica costurile legate de acestea.

Alte discuții în legătură

Persoana cu domiciliul in romania, delegata in strainatate Anele1 Anele1 Buna ziua, conform legii nr 156/2000, art. o: sa inteleg ca eu, ca sotie, daca merg in vizita la sotul meu, muncitor in industrie, delegat in strainatate, ... (vezi toată discuția)
Plasare in strainatate dacmoto dacmoto Buna ziua. Am o firma de constructii ce a gasit un santier in Germania.Angajatii mei(muncitorii) as dori sa ramana angajatii firmei mele si nu ai firmei din ... (vezi toată discuția)
Se poate dispune detasarea angajatilor prin contract de munca temporara (leasing)? allyssa84 allyssa84 Buna, Am o nelamurire. Firma X doreste sa angajeze 100 persoane in leasing si apeleaza la o firma Y de leasing. Tot firma X ii detaseaza in strainatate pe ... (vezi toată discuția)