avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor pentru cei care lucrează în bucatarie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor pentru cei care lucrează în bucatarie

De ce spor beneficiază bucatarii
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:44, 2 Februarie 2018
De sporurile prevazute in c.i.m., in reg.intern sau in ccm aplicabil.

Singurele sporuri prevazute in Codul Muncii sunt:
- sporul pentru munca suplimentara, in cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia, si care nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza.

- sporul pentru munca prestata in timpul noptii
de 25% din salariul de baza, daca timpul astfel lucrat reprezinta cel putin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.

- in cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.
Ultima modificare: Vineri, 2 Februarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, as vrea sa stiu cum este corect sa se compenseze munca in urmatoarele cazuri: 1. - ore lucrate in weekend 2. - ore suplimentare 3. - ore lucrate ... (vezi toată discuția)
Buna seara, m-am lovit de o problema la locul de munca care are ... unicorn2769 unicorn2769 buna seara, m-am lovit de o problema la locul de munca care are urmatorii factori: salariu de baza este 2451, locul de munca implica o perioada de lucru de ... (vezi toată discuția)
Sporul de noaptesi turele de sambata si duminica burlacuirina burlacuirina Sotul lucreaza ca portar in cadrul serviciilor stundetesti Gheorghe Asachi.Are 4 luni de cand nu beneficiaza de sporul de 25% pt tura de la ora 22 la ... (vezi toată discuția)