avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie=decizie de concediere???????/
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie=decizie de concediere???????/

Buna ziua , va rog sa ma ajutati daca puteti cu o informatie,mi-am dat demisia pe data de 08.10 am primit o convocare ptr o ancheta interna in aceiasi zi , convocarea a fost pe data de 15.10,concluzia convocari a sosit pe data de 19.10 cu DECIZIE DE CONCEDIERE, poate sa ma cocedieze daca eu deja mi-am depus demisia???
Din cate stiam trebuia sa existe un proces verbal al acelei convocari semnat de comisie si inclusiv de mine plus o concluzie a convocari asa cred ca era normal.
Va rog sa ma ajutati.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 14:58, 20 Octombrie 2009
Chiar daca v-ati inaintat demisia urma un termen de preaviz deci aveati aceleasi obligatii de serviciu si in acest termen inclsuiv sa va prezentati la convocare daca nu v-ati prezentat vi s-a desfacut contractul de munca astfel ca demisia dv. este inoperabila. Trebuie sa contestati decizia de desfacere a contractului eventual
daca considerati ca decizia de concediere este ilegala aveti posibilitatea sa o contestati in termen de 30 de zile de la comunicare la Tribunalul din resedinta de judet sau TribunalulBucuresti.
Fiind un litigiu de munca , acesta este scutit de plata taxei de timbru si de timbru judiciar.
Cat despre decizia de concediere, intereseaza si motivul pentru care ati fost cercetat disciplinar si cum au fost inlaturate apararile dvs din cadrul cercetarii....
~ Conținut șters la cerere ~
Adevarul este ca mai multe detalii legate de abaterea disciplinara ar fi utile.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Concediere abuziva -Valy- -Valy- Daca am fost anuntat ca s-au depus la ITM actele pt desfacerea CIM pe motive disciplinare (neprezentare la servici) mai pot face acum o sesizare la ITM sa ... (vezi toată discuția)
Anulare decizie concediere disciplinara. revocare de catre angajator zpavel_alia zpavel_alia Buna ziua, unui salariat care nu s-a prezentat in data de 5.11.2019 la convocarea pentru cercetarea prealabila i s-a desfacut disciplinar contractul de munca ... (vezi toată discuția)
Desfacerea disciplinara a contractului de munca kristina1 kristina1 mi am pus demisia la fostul loc de munca in data de 26.11, nu am stat in preaviz, iar azi am primit o decizie de desfacere disciplinara a contractului in care ... (vezi toată discuția)