avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Anulare decizie concediere disciplinara. Revocare de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Anulare decizie concediere disciplinara. Revocare de catre angajator

Buna ziua, unui salariat care nu s-a prezentat in data de 5.11.2019 la convocarea pentru cercetarea prealabila i s-a desfacut disciplinar contractul de munca incepand cu data de 6.11.2019. Convocarea a fost trimisa prin posta cu confirmare de primire si a fost primita abia in data de 10.11.2019 de catre sotia angajatului concediat. In acest caz decizia de concediere poate fi anulata in instanta? Societatea poate revoca decizia dupa ce a fost comunicata angajatului?
Cel mai recent răspuns: zpavel_alia , utilizator 13:35, 6 Decembrie 2019
Buna ziua,

In functie de motivele care au determinat desfacerea disciplinara a contractului, se poate sau nu anula in instanta decizia de concediere. Inteleg ca motivul este neprezentarea la locul de munca, insa, este prima abatere de acest gen? Stiti ca termenul este de 30 de zile pentru a contesta decizia nu? (este o discutie cu privire la termen daca este de 30 de zile sau de 45 de zile, insa va recomand sa-l aveti in vedere pe cel de 30 de zile).

Cu stima,
Av. Jasmine Oancea
Angajatul a primit convocarea DUPA data la care ar fi trebuit audiat, si totusi i s-a desfacut contractul de munca. Este legala decizia?
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2019
mihaipavel, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Termenul de contestatie este de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii. , potrivit art.252 alin.5 C.mun.

Nu este corecta decizia, daca convocarea a fost primita dupa data sedintei.
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Poate angajatorul sa revoce decizia inainte de anularea ei, chiar daca a inceput procesul?


Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2019
zpavel_alia, utilizator
Revocarea deciziei de concediere în lumina Deciziei ÎCCJ nr. 18/2016 (completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept)
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Demisie=decizie de concediere???????/ dorin.brezoi dorin.brezoi Buna ziua , va rog sa ma ajutati daca puteti cu o informatie,mi-am dat demisia pe data de 08.10 am primit o convocare ptr o ancheta interna in aceiasi zi , ... (vezi toată discuția)
ajutor decizia de concediere disciplinara taspe27 taspe27 daca trec 2 ani si tu tot nu ai primit nici cu executor ,nu ai semnat nimic, am termen sa schimb art din decizia de concediere disciplinara ?din momentul in ... (vezi toată discuția)
Termen convocare cercetare disciplinara pati pati Buna ziua Va supun atentiei urmatoarea speta: Un angajat primeste pe 30.01.2012 decizie de suspendare a contractului individual de munca iar pe 09.02.2012 ... (vezi toată discuția)