avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Informati referitoare la renuntarea cetateniei romane ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Informati referitoare la renuntarea cetateniei romane , in Romania , dupa obtinerea cetateniei Spaniole.

Buna seara .

Buna seara , solicit informatii referitore la renuntarea cetateniei romane.

As dori sa fiu informat daca este necesar ca cetateni romanii stabiliti in Spania , au obligatia sa renunte la cetatenia Romana, in Romania , dupa ce s-a obtinut cetatenia Spaniola ?

Va aduc la cunostinta ca in momentul cand se obtine cetatenia Spaniola , statul/judecatoria Spaniola obliga cetateanul in cauza, sa semneze un document prin care renunta la cetatenia romana.

? Este necesar ca persoanele in cauza ( care au obtinut cetatenia spaniola) sa renunte din nou la cetatenia romana in tara Romaneasca sau la consulatele din Spania ??

Deasemenea vreau sa informez ca Statul Spaniol , sau statul Roman nu informeaza in nici un moment ca persoanele in cauza trebuie sa renunte la cetatenia romana in Romania sa intr-o alta administratie specializata.

?? Nu ar trebuie ca Statele membre in Uniuniea Europeana sa transmita intre ele informatiile legate de cetatenie , cum se transmit si se verifica celelalte tramitatii , cum ar fi: dosarele pentru carnetul de conducere , etc.

Daca este necesar , as dori sa aflu pasi care trebuiesc urmati : documentele necesare pentru renuntarea cetateniei , institutia la care trebuie sa ma adresez si perioada legala disponibila pentru a putea renunta la cetatenia romana in Romania.

In asteptarea raspunsului Dvs, va salut cu stima.

Va multumesc...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:04, 6 Februarie 2018
Renunţarea la cetăţenia română
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Naționalitate română și spaniolă andririsa andririsa Buna ziua. Situatia mea este urmatoarea: locuiesc in Spania de 12 ani iar in 2013 am solicitat si obtinut nationalitatea spaniola. La obtinerea ... (vezi toată discuția)
Am cetatinia spaniola dar apar in românia ca cetățean roman Corina 67 Corina 67 Dacă imi scot pașaport românesc risc sa pierd cetățenia spaniola ? (vezi toată discuția)
Renuntarea la buletinul romanesc pentru obtinerea pasaportului spaniol camelia1985 camelia1985 Buna ziua,as vrea sa stiu consecintele de a renunta la buletinul romanesc pentru obtinera pasaportului spaniol.Am proprietati in Romania. (vezi toată discuția)