avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Custodie exclusiva
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Custodie exclusiva

Buna ziua ! Eu si tatal copilului suntem despartiti,nu am fost casatoriti si doreste sa imi acorde de buna voie custodie exclusiva .Intrebarea mea este unde trebuie sa mergem ca sa facem acest lucru ? Si a doua intrebare ar fii daca am custodie exclusiva mai este obligat sa acorde pensia de intretinere la copil ( are aproape 2 ani ). Multumesc !
Ultima modificare: Duminică, 4 Februarie 2018
Bubbles2017, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Custodia exclusiva nu vi se poate acorda sau retrage dupa bunul plac al tatalui copilului.Obligatia de acordare a intretinerii persista.
Sa inteleg ca daca el doreste de buna voie acest lucru si amandoi suntem de acord comun nu putem face acest lucru pe cale amiabila?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți încerca , printr-un acord de mediere. Stabiliți modalitatea prin care doriți exercitarea drepturilor părintești și cuantumul pensiei de întreținere a minorului. Acordul de mediere îl depuneți la judecătorie, împreună cu raportul anchetei sociale. Instanța va decide, ținând seama de interesul superior al minorului.
Multumesc pentru raspuns !
Se poate obține custodie exclusivă în acest caz dar ar fi bine sa aveti si avocat care pledeze în favoarea dvs. si sa va susțină cauza.
Trebuie si justificată custodia exclusivă deoarece este o situație de excepție si nu o regulă.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Februarie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare autoritate parinteasca AncaM78 AncaM78 Buna ziua, Sunt mama unui baietel de 1 an, recunoscut de tatal lui, cetatean american, rezident in Germania. Nu suntem casatoriti. Copilul a fost nascut in ... (vezi toată discuția)
Renuntare la custodie Patrycya86 Patrycya86 Bună seară, as dori sa va întreb eu cu fostul meu prieten avem o fetiță de 2 ani și 3 luni ...Și anul trecut ne-am despărțit. ..fetitA are numele lui ... (vezi toată discuția)
Custodia fetiței mele Nitu Costina Adelina Nitu Costina Adelina Pot obține custodia fetiței mele,deși e pe numele tatălui ,Menționez nu suntem căsătoriți și fetitaare 5 luni (vezi toată discuția)