Mama a murit in 1993 eu avand 7 luni. Bunici mei au inca 2 copii la unu a facut acte pe casa pe care o dadusera mamei mele si mai au o casa. Eu am vreun drept ?
Evident, dreptul de a veni la succesiune prin reprezentare (a mamei decedate-culegand succesiunea ce s-ar fi cuvenit acesteia).
Prin reprezentare succesorala un mostenitor legal de un grad mai indepartat, numit reprezentant urca in virtutea legii in drepturile ascendentului sau pentru a culege partea de mostenire ce i s-ar fi cuvenit acestuia....
Instrainarea facuta cu titlu oneros catre un descendent este prezumata a fi donatie daca instrainarea s-a facut cu rezerva uzufructului,uzului ori abitatiei sau in schimbul intretinerii pe viata ori a unei rente viagere[Art.1.091(4)NCC].In aceasta situatie se poat face actiune ptr.reductiunea liberalitatilor excesive.[Art.1092-1099NCC]
Succesiune
iuly69
Va rog mult sa-mi spuneti daca mama mea are dreptul de mostenire dupa moartea mamei sale [bunica mea]daca exista un act de vanzare cumparare facut unuia dintre ... (vezi toată discuția)