In anul 2007 o persoana in varsta de 78 ani de sex feminin vaduva cu un descendent ( un fiu nebiologic dobandit prin casatoria cu sotul) a lasat prin testament un apartament in Bucuresti nepoatei ei dupa fiul vitreg.
In data de 15.12. 2008, a decedat proprietara imobilului iar testamentul nu a fost aplicat. Unicul fiu "vitreg" nestiind de acesta nu a inclus apartamentul in masa succesorala din acest an.
Nepoata si sotul acesteia pot intra in posesia imobilului care face obiectul testamentului si care sunt pasii legali in acest sens?
A doua intrebare este: Nepoata si sotul nominalizati in testament sa primeasca imobilul vor sa-l cedeze fiului lor major. Care este varianta legala cea mai "scurta"?
Exista un apartament care nu a fost inclus în masa succesorala? Se emite de către notar un supliment la certificatul de moștenitor. Dacă vor apare divergente si nu va intelegeti5la notar, va adresați instantei.
In anul 2007 o persoana in varsta de 78 ani de sex feminin vaduva cu un descendent ( un fiu nebiologic dobandit prin casatoria cu sotul) a lasat prin testament un apartament in Bucuresti nepoatei casatorite.
In data de 15.12. 2008, a decedat proprietara imobilului iar testamentul nu a fost pus in aplicare.
Intrebarea 1: Nepoata si sotul acesteia mai pot intra in posesia imobilului care face obiectul testamentului si care sunt pasii legali in acest sens?
Intrebarea 2: Nepoata si sotul nominalizati sa primeasca imobilul din testament intentioneaza sa-l cedeze fiului lor major. Care este varianta legala cea mai "scurta"?
"Un fiu nebiologic"... Adica doamna nu are nici un copil. Ce va mai incurcati cu precizari care creeaza si mai multa confuzie? Fiul vitreg nu are nici legatura de rudenie, nici de afinitate, nici vocatie succesorala si nici drepturi.
La fel si sotul nepoatei. Bunurile dobandite prin testament sunt bunuri proprii. Doar daca in cuprinsul testamentului se mentioneaza in mod expres ca ele vor fi comune. Altfel, nu.
Nepoate trebuie sa se adreseze unui birou notarial pentru dezbaterea mostenirii.
Dupa obtinerea certificatului de legatar (care este actul de proprietate al nepoatei), se va intocmi documentatia cadastrala a imobilului, se va intabula certificatul de legatar si ulterior nepoata ii poate face fiului o donatie.
Legatarul universal
Radu Paul
Bunica mea a fost numita legatar universal prin testamentul facut de mama ei care a murit . In acest testament se specifica faptul ca exista 3 descendenti , si ... (vezi toată discuția)