avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare plati datorate in baza contract drepturi de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare plati datorate in baza contract drepturi de autor

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Situatia este urmatoarea: eu am tradus mai multe carti pentru o editura in baza unor contracte de drepturi de autor. In contracte este specificat ca lichidarea pentru traduceri se acorda la 60 de zile de la publicarea cartii. Eu am carti de la care au trecut 7 luni de la aparitie (si sunt number one best sellers de luni intregi in toate librariile) si nu am primit niciun ban. Editura nu este deschisa la negocieri, am trimis mai multe emailuri si am solicitat efectuarea platilor si nu am primit niciun raspuns favorabil. Care este urmatorul pas? Pot sa ii dau in judecata? La ce complet de judecata ma adresez? La cel care se ocupa de litigii de munca?
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 12:12, 20 Octombrie 2009
Intre dvs si editura exista raporturi juridice nascute din conventia partilor (din contractul de drepturi de autor)
Actionati editura in instanta pentru neindeplinirea obligatiilor contractuale.
Investiti hotararea obtinuta cu formula executorie si executati silit editura.
Pare anevoios si complicat dar un avocat sau un jurist va face ca totul sa fie mai usor. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile de autor în raportul autor-traducător florianmarin77 florianmarin77 Salut! Eu am scris o carte în limba română, pe care am publicat-o online cu ISBN românesc. Un domn din Australia, un român stabilit acolo de mulți ani, ... (vezi toată discuția)
Publicare traducere existenta de catre o alta editura margot11 margot11 Buna ziua, apelez la dvs. in dorinta de a obtine o lamurire. Pe scurt, am tradus o carte la o editura acum vreo 10 ani, iar in prezent o alta editura se arata ... (vezi toată discuția)
Dreptul de autor in traducerea literara - incurcatura de nume luura luura Buna seara Va scriu in speranta ca ma puteti sfatui despre pasii pe care ii pot urma pentru a remedia ceea ce eu consider a fi o nedreptate. Am tradus anul ... (vezi toată discuția)