avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... executor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

executor

Sunt la sfarsitul unui proces de iesire din indiviziune si deoarece am solicitat numai sulta rezultata din valoarea imobilului mostenit, avand in vedere ca eu am suportat toate cheltuielile a caror plata am solicitat sa imi fie restituita deoarece nu exista comunicare intre mostenitori, judecatorul va numi un executor?Ce termene maximale pot fi hotarate pentru plata sultei, eventual daca se tine cont de varsta inaintata a mostenitorilor.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:58, 5 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sulta va fi mentionata in cuprnsul hotararii, aceasta putand fi pusa in executare silita dupa ramanerea definitiva a hotararii
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista o practica unitara privind fixarea datei ptr.plata sultei,poate fi vorba de cateva luni pana la 1 an sau 2.Varsta poate fi un criteriu ptr.ca instanta sa fixeze un temrn mai scurt ptr.plata sultei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am și eu o întrebare. dacă deschid un proces pentru ... elena elisabeta 13 elena elisabeta 13 Bună ziua. Am și eu o întrebare. Dacă deschid un proces pentru ieșirea din indiviziune și fratele meu nu va fi de acord să-mi de-a sulta sau cota mea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! in urma unui proces pentru dezbatere succesiune/ieșire ... Luiza43 Luiza43 Bună ziua! In urma unui proces pentru dezbatere succesiune/ieșire din indiviziune datorez sultă unui alt moștenitor, care la rândul său îmi datorează ... (vezi toată discuția)
Mostenire prislop prislop Daca in urma unui proces de mostenire exista sulte,care este termenul in care acestea trebuiesc platite? (vezi toată discuția)