avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Am și eu o întrebare. Dacă deschid un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Am și eu o întrebare. Dacă deschid un proces pentru ...

Bună ziua. Am și eu o întrebare. Dacă deschid un proces pentru ieșirea din indiviziune și fratele meu nu va fi de acord să-mi de-a sulta sau cota mea parte poate să ceară să îi plătesc eu cota lui parte? Menționez că suntem moștenitorii 2 frați de după tata și soția supraviețuitoare, care nu este și mama mea. Este doar mama lui. Aștept răspuns favorabil. Vă mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 12:29, 30 Ianuarie 2024
Buna ziua, in primul rand, niciunul dintre mostenitori nu se poate opune iesirii din indiviziune pe cale judecatoreasca. In al doilea rand, dvs. puteti solicita in natua imobilul cu obligarea dvs. sa platiti sulte proportionale cu cotele lor parti. La fel de bine puteti cere atribuirea bunului catre ceilalti mostenitori si plata sultei catre dvs. Daca sulta obtinuta prin hotarare judecatoreasca nu este achitata, puteti sa ii executati silit. Nu exista sa nu se poata partaja bunul in instanta, modalitatea de partajare depinzand de solicitarile si motivarile partilor. De aceea, ar fi recomandabil sa va angajati un avocat sa va ajute de la inceput in acest demers pentru ca un atare proces nu este cel mai simplu si nici cel mai scurt, putandu-se comite erori din nestiinta de catre parti pe care sa nu le mai poata remedia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune Maria Cazanaru Maria Cazanaru Buna Ziua, Va rog tare mult sa ma ajutati si pe mine sa ma lamuresc in urmatoarea speta. In urma succesiunii dezbatuta pe cale judecatoreasca, mama mea, ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii marinica71 marinica71 mama mea a decedat in 1992 si doresc dezbaterea succesiunii dar tatal meu nu doreste.ce pot face pt ca nu l pot convonge dar eu doresc asta?mentionez ca mai am ... (vezi toată discuția)
Se poate face o dezmembrare a unei case maostenite daca una din parti nu e de acord? serena_20 serena_20 sintem trei frati si unul din noi nu este de acord cu dezmembrarea.Se poate in mod legal face dezmemb. si fara acel frate? :( (vezi toată discuția)