avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua! Socrul meu a murit si soțul meu nu a dezbătut mostenirea(fiind fiu unic).Apoi după doi ani a murit si sotul meu si eu ( fiind soția lui ) nu am dezbătut moștenirea nici acum. Din căsătoria noastră au rezultat doi copii. Întrebarea este, cat îmi revine mie ca soție din aceasta moștenire. Menționez ca este vorba de un apartament in Constanta. Va multumesc anticipat si va doresc o zi buna.
Se vor dezbate succesiunile succesiv, cronologic.

Prima va fi dezbatuta succesiunea dupa socrul dvs.

Unic succesor este sotul dvs, ca descendent.

Dumneavoastra, ca sotie supravietuitoare, mosteniti 1/ 4 din bunul cuprins in masa succesorala.( bunul a fost proprietatea exclusiva a sotului dvs).

Fiul dumneavoastra are o cota de 3/4 din acest bun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune anushca anushca Verisoara mea a fost casatorita 50 de ani ,locuind la tara,in casa socrilor, impreuna cu varul meu. Cand socrii au murit, varul meu a facut succesiunea dar nu ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea sotului - sotia ce drepturi are? ioanadaniel ioanadaniel buna ziua. poate ma puteti lamuri si pe mine intr-o problema. Unei prietene ia murit sotul. Ce drepturi are ea in urmatoarele conditii: Sotul ei avea o fata ... (vezi toată discuția)
Succesiune cordun cordun buna ziua am si eu o nelamurire. Apartamentului in care locuiesc a fost cumparat in 1997 si sunt trecuti ca proprietari socrul si sotul meu. locuim in ... (vezi toată discuția)