avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre contract de vanzare cumpare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre contract de vanzare cumpare

Buna ziua, sunt MMD nu imi pot da numele
Va rog am si eu o intrebare.Eu am acte pe casa de vanzare cumparare ,am 2 baieti unul casatorit si are un copil iar celalalt este necasatorit dar are un copil care ii poarta numele.Vreau sa las casa lor cu acte dar fara sa aiba drept la casa concubina. Ce acte pot face?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:27, 5 Februarie 2018
Cui vreti sa lasati, copiilor dvs sau nepotilor ?
Daca nu faceti niciun act, va mostenesc copiii oricum. Concubina fiului nu are niciun drept in niciun caz.
Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2018
gi-jane2, moderator
Starea de concubinaj nu este recunoscuta de legea romana.Copiii va mostenesc pentru dumneavoastra, sunt mostenitori rezervatari.
Copiii vin la mostenire in calitate de mostenitori rezervatari(descendenti),concubina nu are drepturi succesoral.e.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua as dori sa cedez o mostenire unui nepot de fiu (fiul ... lonita lonita Buna ziua As dori sa cedez o mostenire unui nepot de fiu (fiul are doi copii din doua relatii diferite). Ambii nepoti sunt momentan minori. Cum este mai bine ... (vezi toată discuția)
Acte, mostenire in concubinaj mmtudor mmtudor Buna ziua, va rog sa-mi dati un sfat la urmatoarea problema (sunt cam multe de spus): traiesc in concubinaj de 20 ani; nici eu si nici concubinul nu avem ... (vezi toată discuția)
Formularea sau formarea unui testament Atlanthean Atlanthean Un om vrea sa faca un Testament inatacabil, care nu poate fi contestat, prin care să lase totul fiului sau, si nimic celorlalte rude (fraţi, surori), care ... (vezi toată discuția)