avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Prestari servicii (instalatii electrice,sanitare)
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Prestari servicii (instalatii electrice,sanitare)

Buna ziua,

Daca imi fac un site in care anunt ca execut lucrari dar fara a avea o firma sau a fi autorizat...care sunt consecintele in cazul in care sunt prins?

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2018
MihaiTudor., utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:35, 5 Februarie 2018
In cel mai fericit caz veti primi niste amenzi contraventionale consistente, in functie de legislatia aplicabila pentru instituitia de care apartine inspectorul care va depisteaza.
Exista si riscul ca in urma activitatii dvs. sa se produca evenimente nedorite care pot fi incadrate la infractiuni.
Codul penal
Art. 348- Exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi

Exercitarea, fără drept, a unei profesii sau activităţi pentru care legea cere autorizaţie ori exercitarea acestora în alte condiţii decât cele legale, dacă legea specială prevede că săvârşirea unor astfel de fapte se sancţionează potrivit legii penale, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru munca la negru milan92 milan92 Sunt PFA si vreau sa renunt.Daca sunt prins lucrind fara autorizatie care este amenda? Va multumesc (vezi toată discuția)
Unde se încadrează munca la domiciliu fără autorizație? getajebe getajebe buna ziua .ma numesc jeberean si lucrez ca croitoreasa cu atelier la domiciliu fara a avea autorizare de functionare nu am nici un fel de acte deci la negru ... (vezi toată discuția)
Administrator de bloc fara reînnoire atestat de 12 ani. gabriela constantinescu gabriela constantinescu Va rog, am mare nevoie să știu ce pățește un administrator care de 12 ani nu și-a reînnoit atestatul de adm. dar a exercitat activitatea de adm cu CIM ... (vezi toată discuția)