avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Închiderea exercițiului financiar 2021. Aspecte contabile importante Lector: Cristian Rapcencu. Marți, 8 Februarie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Amenda pentru munca la negru
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Amenda pentru munca la negru

Sunt PFA si vreau sa renunt.Daca sunt prins lucrind fara autorizatie care este amenda?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:12, 13 Decembrie 2015
Amenda pentru munca la negru este de 10.000 lei pt fiecare muncitor. Daca incalcati legislatia specifica fiecarui domeniu de activitate pot exista sanctiuni (chiar si penale) pentru exercitarea fara drept a unei frofesii.
Amenda pentru munca la negru se aplica numai pentru situatiile in care nu s-a incheiat c.i.m., nu si pentru lipsa autorizatiei.
milan92 a scris:

Sunt PFA si vreau sa renunt.Daca sunt prins lucrind fara autorizatie care este amenda?
Va multumesc


Fiti mai explicit. Ce faceti?
instalator apa-canalizare
Codul penal:
Art. 348 - Exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi

Exercitarea, fără drept, a unei profesii sau activităţi pentru care legea cere autorizaţie ori exercitarea acestora în alte condiţii decât cele legale, dacă legea specială prevede că săvârşirea unor astfel de fapte se sancţionează potrivit legii penale, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă

Alte discuții în legătură

Unde se încadrează munca la domiciliu fără autorizație? getajebe getajebe buna ziua .ma numesc jeberean si lucrez ca croitoreasa cu atelier la domiciliu fara a avea autorizare de functionare nu am nici un fel de acte deci la negru ... (vezi toată discuția)
Fără calificare pot presta servicii? damian10 damian10 Dacă nu am calificare în domeniu-l construcțiilor , pot presta ocazional servicii?.(spre exemplu zugrav) . și cu acordul clientului pot încheia ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii (instalatii electrice,sanitare) MihaiTudor. MihaiTudor. Buna ziua, Daca imi fac un site in care anunt ca execut lucrari dar fara a avea o firma sau a fi autorizat...care sunt consecintele in cazul in care sunt ... (vezi toată discuția)