avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Unde se încadrează munca la domiciliu fără ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Unde se încadrează munca la domiciliu fără autorizație?

buna ziua .ma numesc jeberean si lucrez ca croitoreasa cu atelier la domiciliu fara a avea autorizare de functionare nu am nici un fel de acte deci la negru .mentionez ca lucrez singura .in cazul in care vine controlul de la orce institutie care vor putea fi consecintele .va multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 13 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:01, 13 Februarie 2018
Codul Penal
Art. 348 Exercitarea fără drept a unei profesii sau activități

Exercitarea, fără drept, a unei profesii sau activități pentru care legea cere autorizație ori exercitarea acestora în alte condiții decât cele legale, dacă legea specială prevede că săvârșirea unor astfel de fapte se sancționează potrivit legii penale, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru munca la negru milan92 milan92 Sunt PFA si vreau sa renunt.Daca sunt prins lucrind fara autorizatie care este amenda? Va multumesc (vezi toată discuția)
Profesarea fara certificat de libera practica SorinaaB88 SorinaaB88 Buna ziua. Lucrez pentru o firma care are ca obiect de activitate vanzarea de dispozitive medicale (aparate auditive) si se fac implicit si consultatii de auz. ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii (instalatii electrice,sanitare) MihaiTudor. MihaiTudor. Buna ziua, Daca imi fac un site in care anunt ca execut lucrari dar fara a avea o firma sau a fi autorizat...care sunt consecintele in cazul in care sunt ... (vezi toată discuția)