avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fără calificare pot presta servicii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fără calificare pot presta servicii?

Dacă nu am calificare în domeniu-l construcțiilor , pot presta ocazional servicii?.(spre exemplu zugrav) . și cu acordul clientului pot încheia Contract De Prestări Servicii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 28 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exercitarea anumitor profesii și meserii fără îndeplinirea formalităților prevazute de lege este prevăzută de art. 348 din Codul Penal, conform căruia "exercitarea, fără drept, a unei profesii sau activități pentru care legea cere autorizație ori exercitarea acestora în alte condiții decât cele legale, dacă legea specială prevede că săvârșirea unor astfel de fapte se sancționează potrivit legii penale, se pedepsește cu închisoarea de la 3 luni la un an sau cu amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare stivuitor secareanuioan secareanuioan pot conduce un stivuitor daca am carnet cat b si diploma de mecanic utilaje cale terasamente (vezi toată discuția)
Amenda pentru munca la negru milan92 milan92 Sunt PFA si vreau sa renunt.Daca sunt prins lucrind fara autorizatie care este amenda? Va multumesc (vezi toată discuția)
Unde se încadrează munca la domiciliu fără autorizație? getajebe getajebe buna ziua .ma numesc jeberean si lucrez ca croitoreasa cu atelier la domiciliu fara a avea autorizare de functionare nu am nici un fel de acte deci la negru ... (vezi toată discuția)