avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract de inchiriere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract de inchiriere

Buna ziua

Am urmatoarea problema:
O societatea comerciala cu capital integral de stat - filiala a unei companii nationale - poate incheia un contract de inchiriere a unui spatiu cu un SRL fara licitatie, prin atribuire directa ? Care este temeiul legal care interzice ?
Cel mai recent răspuns: rurs umsadu , utilizator 09:45, 22 August 2023
In principiu nu ii este interzis, dar sigur este necesara avizarea procedurii decatre cel careia i se subordoneaza, ma refer la cazul in care respectiva companie se afla sub autoritatea directa a unui minister.
Din câte știu, e necesara aprobarea AGA. Trebuie văzut ce e scris în Actul constitutiv
al societății.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patrimoniul firmei alexani alexani daca un imobil a fost achizitionat pe firma adica a intrat in patrimoniul firmei,cum poate fii cumparat de catre o persoana fizica ? (vezi toată discuția)
Procura aga ginnyy ginnyy O persoana juridica straina, asociat intr-ul SRL., mandateaza o persoana fizica romana pentru a vota in cadrul AGA majorarea capitalului social. In afara de ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala cu capital integral de stat catalinutzza catalinutzza Buna seara. Am si eu o intrebare: un imobil poate fi vandut intre filialele unei societati comerciale cu capital integral de stat? (vezi toată discuția)