avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poate fi executata silit o hotarare pronuntata de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Poate fi executata silit o hotarare pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti care nu e definitiva?

Am o hotarare judecatoreasca pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, care insa e data cu recurs in 30 de zile de la comunicare(1 februarie), si nu specifica ca ar fi definitiva. Hotararea imi e favorabila. Art 633 din noul Cod spune ca hotararile date in apel sunt executorii, dar am inteles ca doar hotararile definitive se legalizeaza. Ce sanse sunt sa pot demara executarea silita, intrucat eu consider ca recursul e o cale extraordinara de atac? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 08:16, 6 Februarie 2018
Ce obiect a avut dosarul dvs ?
Dreptul la recompensa si plata acesteia conform art49 din legea 182/2000 republicata. S-a hotarat ca am dreptul la aceasta si s-a obligat paratul la plata.
Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2018
Iulian E, utilizator
Deci hotararea a fost pronuntata in apel. In acest caz o puteti pune in executare caci este executorie. Solicitati legalizarea ei caci vi se va elibera de catre Curtea de Apel Bucuresti fara probleme.

Trebuie sa stiti insa ca paratul poate face cerere de suspendare a executarii odata cu cererea de recurs.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul prompt. Inteleg ca legalizarea se face la Curtea de Apel si nu la prima instanta adica Tribunalul Bucuresti?
Legalizarea se face la Curtea de Apel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura legalizari petre_marian petre_marian buna seara.am o sentinta si o deczie dar s-a declarat recurs.La judecata de fond am castigat o suma de bani reprezentand o sulta,iar la apel dupa o perioada ... (vezi toată discuția)
Investirea cu formula executorie eduardvl eduardvl Buna ziua, Se da urmatoarele spete: 1. Un litigiu de munca (drepturi banesti) depus la tribunal in anul 2012, se finalizeaza cu hotararea tribunalului ... (vezi toată discuția)
Investire hotarare judecatoreasca VioletaNed VioletaNed Buna ziua Am o hotarare a judecatoreasca, impotriva careia s-a facut recurs la Curtea de apel Ploiesti. Curtea a respins recursul, iar prin decizia pe care ... (vezi toată discuția)