avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... chemarea din concediul de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

chemarea din concediul de odihna

daca se motivează de angajator sau se scrie simplu : " pentru clarifica o situație urgenta care impune prezenta la locul de munca"
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:50, 6 Februarie 2018
Art.151 C.mun.
....
(2) Angajatorul poate rechema salariatul din concediul de odihnă în caz de forţă majoră sau pentru interese urgente care impun prezenţa salariatului la locul de muncă. În acest caz angajatorul are obligaţia de a suporta toate cheltuielile salariatului şi ale familiei sale, necesare în vederea revenirii la locul de muncă, precum şi eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a întreruperii concediului de odihnă.

Legislatia nu clarifica sintagma "pentru interese urgente", insa in doctrina s-a opinat ca "Considerăm că prin aceasta se înţelege nevoi de serviciu care n-au fost şi nici nu puteau fi cunoscute la data programării concediilor de odihnă şi nici într-o perioadă anterioară începerii concediului, care să dea posibilitatea reprogramări acestuia. De asemenea, urgenţa acestor nevoi poate fi apreciată în raport de împrejurarea dacă satisfacerea lor mai poate suferi sau nu vreo amînare, fără ca aceasta să dăuneze în vreun mod producţiei."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna morosa morosa Buna ziua.La firma la care lucrez ma ocup pe langa responsabilitatile mele si de personal.Am facut programarile la concedii dar o colega sa imbolnavit si a ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna Adriana68 Adriana68 La firma la care lucrez mi s-a spus la angajare ca pot lua concediu de odihna 2 saptamani vara si doua iarna.( ceea ce nu inseamna 20 zile calendaristice, ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna seara ! va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: societatea la care lucrez face programari pt concediul de odihna...pe car nu le respecta ... (vezi toată discuția)