avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Limita de varsta pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Limita de varsta pensionare

Mama mea a lucrat in Romania 21 de ani. Anul asta poate iesi la pensie avand limita de varsta pentru pensionare. Intrebarea e alta. Pe langa cei 21 de ani Are 13 ani munciti in Italia. Se iau in considerare la limita de varsta anii astia munciti in Italia sau se iau in considerare doar la pensia anticipata? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: procesomanul , utilizator 00:38, 6 Februarie 2018
Stagiul de cotizare din strainatate se aduga la stagiul ce cotozare la cel din Romania, la indeplinirea conditiilor pentru pensie limita de varsta din Romania. Cuantumul pensiilor se va calcula separat dupa legile fiecarei tari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioadele lucrate in strainatate sunt avute in vedere la acordarea pensiei? alin086 alin086 As vrea sa stiu si eu daca anii in care am muncit in strainatate cu contract de munca se iau in considerare si se adauga la cei munciti in tara atunci cand ... (vezi toată discuția)
Pensionare Romica Murariu Romica Murariu Bună seara ! Apreciez mult discuțiile din forum,și de aceia apelez la Dvs cu o lămurire .Am 58 ani ,am lucrat 29 ani la o societate din Brașov .am stagiul ... (vezi toată discuția)
Recunoastere grupa a ii-a ca vechime in alte state anncapopescu anncapopescu Buna ziua, Va scriu in legatura cu o situatie a tatalui meu. A lucrat in Romania si Italia, dupa cum urmeaza: Romania: - 26 ani contribuiti - 5 ani de ... (vezi toată discuția)