avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Preluare SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Preluare SRL

Bună ziua!
Mama mea a decedat. În timpul vieții a avut pe numele ei, ca asociat unic, un SRL, de care în fapt m-am ocupat eu inclusiv investiții, având cadrul legal o procura pentru drepturi depline pe perioada nedeterminata (semnătura, reprezentare, etc).
Suntem 3 mostenitori, eu sora mea și tata, doar ca sora mea nu dorește momentan declanșarea succesiunii după mama.
Amândoi sunt de acord ca eu sa preiau societatea, de care de altfel m-am ocupat.
As dori sa știu dacă este suficient un act notarial prin care sora mea si tatăl sa își dea acordul sa pot prelua societatea, practic pentru a înlocui pe mama in actele de la Registrul Comerțului, ca asociat unic, fără a declanșa succesiunea.
Dacă exista o alta cale legala, alta decât succesiunea , pentru a rezolva aceasta preluare.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana Maria Coman , Avocat 07:57, 6 Februarie 2018
Buna ziua,

Doar prin succesiune puteti prelua societatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cauza declinata in favoarea sectiei de contencios administrativ, citatie necomunicata pana in prezent manuelaturcu manuelaturcu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati! Am un dosar pe rol incepand cu data de 13.10.2011 care initial a fost inaintat catre litigii de munca .Judecatorul a haotarat ... (vezi toată discuția)
Succesiune societate comerciala Deeapnz Deeapnz Buna ziua , Ma intampin cu o situatie unde as avea nevoie de cateva sfaturi desi m am consultat cu un notar insa nu sunt pe deplin lamurita . Speta este ... (vezi toată discuția)
Succesiune prin testament.buna ziua,tatal meu a decedat si a ... Andra Alexa Andra Alexa Succesiune prin testament.Buna ziua,tatal meu a decedat si a lasat prin testament mostenire mamei tot,noi suntem 4 frati care suntem de acord cu acel ... (vezi toată discuția)