avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune prin testament.Buna ziua,tatal meu a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune prin testament.Buna ziua,tatal meu a decedat si a ...

Succesiune prin testament.Buna ziua,tatal meu a decedat si a lasat prin testament mostenire mamei tot,noi suntem 4 frati care suntem de acord cu acel testament.Una dintre surori in schimb nu se poate prezenta din motive de sanatate la deschiderea succesiunii prin care mama sa isi poata ridica certificatul de mostenitor,intrebarea mea este,poate sotul ei sa o reprezinte prin procura notariala sau nu?Si daca nu care ar putea fi demersul ca sa se poata deschide succesiunea si mama sa isi poata ridica certificatul de unic mostenitor lasat prin testament de tata.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:56, 29 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Sora poate renunta la succesiune la orice notar sau poate sa fie reprezentata de sot prin procura notariala.

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Sora poate renunta la succesiune la orice notar sau poate sa fie reprezentata de sot prin procura notariala.

Ma scuzati si daca nu se poate deplasa la notar sora ca sa faca procura notariala cum poate lua sotul procura prin care sa o reprezinte?Multumesc.
Care anume este procedura pentru a se deschide o succesiune testamentara si ce acte ne trebuiesc?daca nu se deschide in termen de 6 luni,mama ca si legatar universal si unic mostenitor conform testamentului nu mai poate primi mostenirea si cade testamentul sau ce se intampla dupa termenul de 6 luni?
Atentie, ca daca sora dvs face o procura, va rămâne moștenitor. Procura este un act de acceptare a succesiunii. Deci nu va fi mama unic moștenitor.
Dacă sora dvs nu are pretentii la succesiune, să dea o declarație de renunțare la mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Părinții mei au decedat. aveau trei copii din ... Cinesice@$ Cinesice@$ Bună seara! Părinții mei au decedat. Aveau trei copii ...din care unul a decedat.( o sora a noastra)..imediat dupa decesul parintilor.. si am ramas doi ... (vezi toată discuția)
Succesiune ciudata. este testamentul valid??? ema.1 ema.1 Buna seara. Avem urmatoarea problema de rezolvat: tata a avut doua surori.Nici una dintre ele nu a avut descendenti. Una dintre ele a decedat in 2006 ,fiind ... (vezi toată discuția)
Mostenitori rezervatari vs mostenitor testamentar irina65 irina65 Buna ziua, Va expun situatia mea si as dori, rog frumos, o lamurire. Am o varsta destul de inaintata si ceva probleme de sanatate. Si pentru ca nu sunt ... (vezi toată discuția)