avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este necesara semnatura si stampila pe factura emisa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este necesara semnatura si stampila pe factura emisa de un furnizor de servicii, unei asociatii de proprietari?

Sunt presedintele unei asociatii de proprietari. Primesc online facturile de plata pentru servicii de curatenie. Doamna administrator nu vrea sa onoreze aceste facturi pentru ca nu sunt stampilate si semnate de catre seful firmei de curatenie. Si mai sunt si alte asemenea facturi cu plata carora am ramas in urma. Furnizorul de servicii curatenie mi-a comunicat ca nu mai trebuie semnata si stampilata factura din moment ce este transmisa prim mail. Intrebarea mea este daca pentru operatiunile de casa cu numerer este valabila legea 17/2017, pentru ca nu specifica nicaieri pentru care anume domenii de activitate este valabila.
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2018
oret20, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:15, 6 Februarie 2018
Buna ziua,
Din cite cunosc eu factura trebuie sa contina CUI/CIF. si stampila chiar daca este trimisa prin mail

Cu drag
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Facturile pot circula fara stampila,potrivit legii 277/2015 privind Codul Fiscal art.319(29).
Multumesc pentru raspuns.
Multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2018
oret20, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@oret20,
Administratora dvs. isi face de cap in asociatia dvs. Ar trebui, ori sa o trimiteti la un curs de perfectionare, ori sa o trimiteti acasa, pe motiv de prostie gogonata.
Pai ne-am dat si noi cu lumea. In occident nu se mai foloseste stampila de ani buni, asa ca si ai nostrii ca brazii, cu ocazia miilor de mocificari din Codul fiscal, au fost practic obligati sa se lipseasca de serviciile stampilei (vedeti ce scrie dl. Vali mai sus).
Noi cu mare greutate am lamurit un proprietar incapatanat sa renunte la pretentia stampilarii chitantei emise cu toate ca, chitanta este personalizata, cu toate informatiile in antet. El nu si nu, ca nu-i normal. Doar pentru ca insista , presedintele ne-a rugat sa-i aplicam si stampila. Intre timp s-a lamurit si el ca n-are sens si nu mai emite pretentii.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitantier - tipizat sau nu? ContSters156394 ContSters156394 Va salut. Am auzit recent o chestie care m-a uimit si am vrut sa intreb pe cineva in cunostinta de cauza, ca sa lamuresc. Este adevarat ca un chitantier poate ... (vezi toată discuția)
Chitantiere personalizate teo30967 teo30967 imi puteti spune va rog daca chitantierele cu care se incaseaza intretinerile trebuie sa fie personalizate ? as vrea daca se poate articolul din lege unde ... (vezi toată discuția)
Chitanta fara stampila BG BG Este valabila o chitanta eliberata de asociatia de proprietari fara sa fie stampilata?Dar fara semnatura? Apreciez daca imi comunicati si articolul din lege ... (vezi toată discuția)